ISLAMISTI NAPADAJU EVROPU: Hrišćani da briju glave kako bi se razlikovali
Foto: Kurir štampano

Šokantno

ISLAMISTI NAPADAJU EVROPU: Hrišćani da briju glave kako bi se razlikovali

Planeta -
Užas Islamski ekstremisti nameravaju da potčine Zapad i da pokore „nevernike“, koje će terati da nose crvene trake oko vrata kako bi se razlikovali od „vernika“

LONDON - Propovednik koji vrbuje za grupu Islamska država Iraka i Levanta Abu Valid (35), prilikom okupljanja u Britaniji, najavio da hrišćane čeka strašna sudbina pod muslimanima.Naime, propovednik za koga se veruje da ispira mozak britanskoj omladini vrbujući je za terorističku grupi Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) Abu Valid (35) organizovao je javni skup u Kardifu, na kojem je izneo svoje planove za uređenje evropskog društva nakon što ga osvoje islamisti. Prema njegovom planu, hrišćani i ostali nemuslimani biće javno ponižavani i tretirani kao građani drugog reda.

Abu Valid: Nevernici neće smeti da hodaju trotoarom, već će moći samo da jašu mule nasred puta
Abu Valid: Nevernici neće smeti da hodaju trotoarom, već će moći samo da jašu mule nasred puta

Ugnjetavanje- Na ulici nevernik će morati da nosi crveni pojas oko vrata, da obrije glavu i da nosi rasparene cipele. Nevernici neće smeti da hodaju trotoarom, već će moći da se kreću samo sredinom puta, i to samo ako jašu mule - najavio je Abu Valid rekavši da će hrišćani morati da daju muslimanima svu lepu odeću jer će smeti da nose samo dronjke.Islamisti se neće zadržati samo na uništavanju dostojanstva, već će u potpunosti preurediti i uništiti zapadno društvo, zajedno s kulturnim znamenitostima. Prva na tapetu, Valid obećava, biće Britanija i uskoro će se širom te zemlje vijoriti džihadistička zastava.

- Noćna mora britanskog premijera je to da ćemo noću provaliti vrata njegove kuće i da ćemo tu postaviti kalifa (muslimanski svetovni i duhovni vođa, prim. aut.) i da ćemo ustanoviti šerijatski zakon. Njihov košmar je da ćemo na vrh Big bena postaviti zastavu na kojoj piše „Nema drugog boga osim Alaha“ - rekao je Valid istakavši da će hrišćanima biti ostavljene crkve, ali da nikad neće smeti da u njima zvone zvona.Britanski političar i nekadašnji borac protiv terorizma lord Karlajl poručio je da su Validove tvrdnje čist primer širenja rasne mržnje.Govor mržnje- Njegove reči su potpirivačke, diskriminatorske, uvredljive i van pameti. Ideja da hrišćani treba da briju glave i nose crvene pojaseve veoma podseća na najgore ideje i postupke Adolfa Hitlera - rekao je lord Karlajl.

Pogubljenje protivnika ISIL RAZAPELI LJUDE NA KRSTOVE NASRED TRGAPripadnici džihadističke grupe Islamska država Iraka i Levanta u Siriji javno su pogubili i razapeli devet muškaraca, od kojih su osmorica bili pobunjenici koji su se istovremeno borili i protiv snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada i džihadista. Naime, u mestu Deir Hafer na istoku provincije Alepo brutalno su ubili svoje protivnike i zatim njihova tela postavili na krstove na glavnom seoskom trgu, gde će biti izložena tokom naredna tri dana.Inače, u predgrađima prestonice Damaska u toku su oštre borbe između sirijskih pobunjenika i militanata ISIL, koji istovremeno preduzimaju veliku ofanzivu u Iraku.

Dostavljena pomoćRUSKI VOJNI AVIONI STIGLI U IRAKRuska vojna pomoć dopremljena je u Irak i prvih pet ruskih borbenih aviona „suhoj-25“ dostavljeno je iračkom vazduhoplovstvu kako bi se ojačale borbene sposobnosti vojske te države, koja se trenutno bori protiv sunitskih ekstremista. Inače, ranije ove nedelje irački premijer Nuri el Maliki kritikovao je SAD zato što im treba toliko vremena da isporuče avione F-16 koji su kupljeni od Vašingtona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track