Hrvati: Srbi oblačili hrvatske dresove i divljali!

Odbrana

Hrvati: Srbi oblačili hrvatske dresove i divljali!

Fudbal -
Srbi i Rusi su se ubacili na našu tribinu. Njihov cilj je jasan – ocrniti hrvatske navijače i izazvati nerede, piše štampa u Hrvatskoj

Hrvatski mediji tvrde da navijačke nerede koji su se dešavali tokom mečeva fudbalske reprezentacije te zemlje, nisu izazvali Hrvati, već Srbi i Rusi, koji su se odeveni u dresove "kockastih" ubacili na tribinu tokom meča sa Španijom.

Njihov cilj je jasan – ocrniti hrvatske navijače i izazvati nerede, piše štampa u Hrvatskoj. Hrvati dalje pišu da su iako se reprezentacija Srbije nije plasirala na Evropsko prvenstvo, srpski navijači odlučili otići u Poljsku. O tome po njima svedoči majica na kojoj su bila ispisana četiri “S”, koja je bila zakucana na drvo pokraj kampa Hrvatske reprezentacije.

U pokušaju da pred izricanje kazne od strane Uefe, ublaže probleme, pred kojima se zbog nedisciplinovanih navijača, koji su i tokom meča sa Italijom bananom gađali Marija Balotelija (ovaj im je kasnije uzvratio da će sledeću koja doleti pojesti), nalazi fudbal u Hrvatskoj, novinari tamošnjih medija, podsećaju da su srpski navijači snimljeni na mostu u Varšavi priklikom tuče ruskih i poljskih navijača.

Na ruku Hrvatima ne ide ni priča da su tokom borvka u Ukrajini i Poljskoj prebili i Srbe Miodraga i Velimira Jovanovića, samo zato što je dečak šetao u dresu Crvene zvezde.

Podsetimo da je prema rečima predsednika Uefa Mišela Platinija, eliminacija Hrvatske olakšavajuća okolnost za organizatore, jer su hrvatski navijači, pravili dosta problema tokom utakmica na EURU.

– Dosta mi je tih š.paka Hrvata – rekao je posle utakmice Hrvatska – Španija predsednik Uefe Mišel Platini, isprovociran zbog bacanja baklji sa dela tribine na kojoj su bile pristalice Hrvatske.

7.000 navijača Hrvatske prisustvovalo je meču protiv Irske600 „kocka­stih“ divljalo pre, za vreme i posle meča sa Italijom2.500 hrvatskih rasista konstantno vređalo Marija Balotelija27 baklji upaljeno na meču s „crvenom furijom“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track