HRVATI U ŠOKU: Obamini agenti uništili audi hrvatskog ambasadora u Rimu!

Rasturili mu elektroniku

HRVATI U ŠOKU: Obamini agenti uništili audi hrvatskog ambasadora u Rimu!

Planeta -
Prilikom prolaska obezbeđenja Baraka Obame elektronski uragan uništio je 50 skupih limuzina, među kojima je bio i automobil hrvatskog ambasadora čija je elektronika totalno uništena, a opravku će platiti poreski obveznici u Hrvatskoj

RIM - Misteriozna epidemija kvarova automobilske elektronike zadesila je sve skupe limuzine, a ponajviše audije koji su bili parkirani nedaleko od trase kojom je 27.marta ove godine prošao najbezbedniji automobil na svetu američki kadilak ili popularna " Zver" u kojoj se vozi Barak Obama sa pratnjom.

Da stvar bude zanimljivija među žrtvama bio je i audi A6 koji koristi hrvatska ambasada u Rimu, a čiji će poreski obveznici platiti opravku.

Naime utvrđeno je da su najtežim kvarovima bili izloženi upravo automobili marke audi jer je kako je utvrđeno to jedina marka vozila čija je centrala elektronskog nadzora u vozilima veoma osetljiva na frekvenciju koju koriste američki bezbednjaci koji su na trasi prolaska Obaminog kadilaka izvodili totalnu blokadu elektornskih i radijskih signala u Rimu uključujući tu i mobilnu telefoniju, kako bi sprečili mogućnost da potencijalni atentator daljinskom spravicom pokuša nešto.

Prema za sada nezvaničnim informacijama iz auto-servisa u Rimu Obamina elektornska zverka je tog istorijskog 27.marta na kilometer od trase prolaska elektornski poharala 50 skupih limuzina među kojima je bilo upravo najviše audija.

Najgore su stradale ugašene i parkirane limuzine koje se posle proska pratnje predsednikovog kadilaka više nisu mogli pomeriti niti upaliti, nego su ostali trajno blokirani.

Šta je to što je šokiralo audije koji su bili parkirani u blizini trase kojom je prošao Obama sa pratnjom sa nekom pouzdanošću ne mogu objasniti ni audijevi inženjeri, kao i to da su samo određeni modeli ovog proizovđača stradali.

Jedno od objašnjenja je da elektornski ometači rade na istoj frekvenciji na kojoj međusobno komuniciraju računari i ređaji u audijima.

Slično se dešava kada u blizini automobila punog elektornike udari grom, zbog čega elektronika poludi, automobil se sam od sebe zaključava, uključuju se brisači, pojavljuju fantomski kvarovi. To isključivo važi za savremene automobile preprune elektornike koji su opremljeni radarskim, ultrazvučnim, infracrvenim i laserskim senzorima.

( Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track