HRVATSKA POLITIČARKA: Ne želim Srbina za zeta!

HRVATSKA POLITIČARKA: Ne želim Srbina za zeta!

Planeta -
Ruža Tomašić poslanica HSP AS rekla je da ne vidi u čemu je problem ako je sedam odsto mladih reklo da ne želi da se uda za Srbina

ZAGREB - Hrvatska političarka Ruža Tomašić na zajedničkoj sednici Saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Odbora za medije, rekla je da ne vidi nikakav problem što je sedam odsto mladih u Hrvatskoj reklo da ne želi da se uda za Srbina, i dodala da ni ona ne bi volela Srbina za zeta.

Tomašić je to izjavila, reagujući, na konstataciju Milorada Pupovca, da je za njega šokantan podatak, da bi samo sedam odsto mladih za partnera želelo stranca, a samo 15 odsto bi htelo stranca za komšiju.

"U čemu je problem ako je sedam odsto mladih reklo da ne želi da se uda za Srbina? Ja ne želim da se moje dete uda ni za Srbina, ni Mađara, ni Italijana, ni Nemca. Volela bih da moje dete i unučići govore hrvatskim jezikom. Da pitate druge nacije većina bi rekla da žele da im deca govore hrvatskim, srpskim, makedonskim ili italijanskim. Ne vidim tu govor mržnje. Svako ima pravo što se toga tiče", izjavila je Tomašić.

Iako je povod za tematsku sednicu, koju je inicirao SDSS, bila prijava Hrvoja Zvoka protiv Dražena Miočića, o tome se najmanje raspravljalo. Pupovac je izjavio da je inicirao sednicu, ne samo zbog sukoba Zovko-Miočić, nego i zbog drugih poruka koje se pojavljuju na javnoj televiziji, koje niko ne osuđuje, ali ni ne komentariše.

"Umesto da se HRT ogradi od povika 'Ubij Srbina' koji se čuju prilikom prenosa utakmica, nema ni ogradjivanja ni prekida prenosa. Ako su javni mediji otvoreni za netoleranciju i govor mržnje, mi smo dužni da stanemo u zaštitu Ustava", poručio je Pupovac.

Za povike na utakmicama, o kojima je govorio Pupovac, Tomašić je priznala da je toga bilo, ali da oni, kako je rekla, nisu dugo trajali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track