Hrvatska se sa kamatom revanširala srpskim rukometašima

Rukomet

Hrvatska se sa kamatom revanširala srpskim rukometašima

Ostali sportovi -
Za plasman u četvrtfinale Srbiji iz mečeva sa Korejom, Mađarskom i Danskom trebaju najmanje dve pobede
1 / 14 Foto: Dado Đilas

Rukometne reprezentacija Srbije poražena je u drugom kolu Olimpijskog turnira od Hrvatske 23:31 (9:13) i posle dva meča u Londonu nema nijedan osvojen bod. Da bi se plasirali u četvrtfinale srpski rukometaši aktuelni vicešampioni Evrope, moraće da poprave pristup i budu bolji bar od Mađarske i Koreje.

Srbija je u prvom kolu poražena od Španije sa 26:21, dok je Hrvatska pobedila Koreju sa 31:21. Srbija je u poslednjem međusobnom susretu dve selekcije pobedila Hrvatsku u Beogradu, u polufinalu Evropskog prvenstva.

Drugo poluvreme

Prvi napad ima reprezentacija Srbije. Mirko Alilović brani šut Dobrivoja Markovića sa krila. Stanić je odbranio, a Vučković u kontri pogađa za 13:10. Nova odbrana Stanića. Vujin daje gol za minus dva 13:11. Još se nismo ni osvestili a Duvnjak je savladao Stanića za prekid naleta Srbije 14:11.

Toskić je dao gol, a Stanić ponovo ostao ne savladan. Imamo napad i dva gola manje. Koraci, šansa sa priključak je propala, a Hrvati su se vratili na + 3 15:12. Vučković za 15:13. Ne daju se Hrvatio Kopljar pogađa prvi put 16:13 u sedmom minutu nastavka.

Toskić pogađa sa crte za 16:14, možemo li se vratiti u situaciji kada imamo igrača više. Imali smo napad, ali su nam Hrvati sa igračem manje dali dva gola i ponovo stekli prednost 18:14. Šteta, nije bilo koncentracije. Rnić pogađa 18:15.

Vori je snagom iznudio isključenje, ali je Stanić "skinuo" novi "zicer". Teško ide napad sa igračem manje. Štrlek pogađa za 19:15. Posle dva brza gola i stizanja na minus - 2 srpski rukometaši prave nekoliko grešaka i Hrvati na polovini nastavka imaju ubedljivu prednost 22:17. Gol Vujina 22:18.

Nemamo rešenje za visokog Vorija, koji postiže novi gol 23:18. Čupić za minus 6 Hrvati vode 24:18. Igra se gol po gol u dvadesetom minutu nastavka Hrvati vode 26:20. Ne igramo odbranu a selektor Vuković je umesto Stanića na gol poslao Marijanca.

U poslednjih deset minuta meča, ništa se bitno nije dešavalo, Hrvati su podizali razliku i lako priveli meč kraju ostvarivši drugu pobedu na Olimpijskim igrama.

Prvo poluvreme Posle uvodnih minuta i rezultata 2:2, Hrvatska posle grešaka našeg tima, stiče prednost od 5:2. Naša odbrana deluje nesigurno, dok u napadu ponovo ima dosta grešaka koje rivalu otvaraju kontranapad. Me valja Hrvatska u 18. minutu vodi 8:3.

Srbija sa dva vezana gola prilazi Hrvatima. U dvadesetom minutu Hrvatska ima + 3 a njihov selektor Slavko Goluža, koji je po dolasku u London naše rukometaše poozdravio sa "Gde ste braćo", traži minut odmora. Vori je iznudio sedmerac, a Balić savladao Stanića 9:5.Prodanović daje gol u kontri 9:6. Odbrana je malo pokretljivija ali ne dovoljno da se zaustave raspoloženi hrvatski bekovi, Lacković pogađa za 10:6. Rnić iznuđuje sedmerac uz isključenje, evo šanse da se u naredna dva minuta smanji zaostatak. Momir Ilić je promašio penal. Ne ide.

Stanić je izašao zbog sitne povrede, a Marijanac je "skinuo" prvu loptu. Gol Stankovića sa igračem više. 10:7. Ne, ogromna greška, novi gol Hrvata 11:7. Igra se bez odbrana Rnić pogađa 11:8. Nikako da smanjimo zaostatak. Čupić sa krila pogađa četvrti put 12:8.

Promašen je novi napad, a Hrvati su u kontri dobili isključenje i sedmerac. Čupić je neumoljiv 13:8. Nekako uspevamo da damo gol 13:9, ako se uskoro ne primaknemo meč će biti završen. Selektor Vuković imaće mnogo zamerki na igru, ali će pre svega morati da se pozabavi čvrstinom rukometa koji smo igrali u prvi pola sata meča. Zaostatak jeste velik, ali u malo više kuraži nije nedostižan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track