Huligani napali stadion tokom meča Poljske i Rusije
Foto: REUTERS

nasilje

Huligani napali stadion tokom meča Poljske i Rusije

Fudbal -
Oni su otvorili jedan od službenih ulaza u zonu, u kojoj utakmicu prati oko 60.000 navijača oba tima, ali je obezbeđenje uspelo da ih spreči da prodru, a specijalci poljske policije za rasturanje demonstracija napravili su zaštitni kordon

VARŠAVA - Međusobni sukobi poljskih i ruskih huligana i napadi na policiju u centru Varšave pred početak utakmice Rusija - Poljska u 2. kolu Grupe A Evropskog prvenstva u fudbalu nastavili su se i u toku utakmice pred navijačkom zonom, u koju je pokušala da prodre grupa od nekoliko desetina poljskih huligana.

Oni su otvorili jedan od službenih ulaza u zonu, u kojoj utakmicu prati oko 60.000 navijača oba tima, ali je obezbeđenje uspelo da ih spreči da prodru, a specijalci poljske policije za rasturanje demonstracija napravili su zaštitni kordon.

Na "kišu" kamenica, flaša i petardi policija je odgovorila suzavcem i gumenim mecima. Policija je tokom večeri nastavila da hapsi izgrednike, a tokom dana je uhapšeno oko 100 ljudi, saopštio je portparol varšavske policije Maćej Karčinjski.

On je kazao da zbog nereda u Varšavi, na čijim ulicama je 6.000 policajaca, stižu pojačanja iz Gdanjska i Krakova. U okršajima huligana ranjeno je 11 ljudi, najviše Poljaka, ali i dvojica Rusa i jedan Nemac, javili su poljski mediji. Okršaja je bilo i na samom ulazu u Nacionalni stadion, a među povređenima su i novinari. Policija je morala da kordonom odvoji reportere i fotoreportere od ruskih huligana kojima je smetalo što ih snimaju.

http://www.youtube.com/watch?v=h3WOJEyRfSQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track