HUMANITARCI: Svetski asovi ujedinjeni za pomoć Srbiji
Foto: Fonet

Sportisti iz inostranstva pomažu našem narodu

HUMANITARCI: Svetski asovi ujedinjeni za pomoć Srbiji

Tenis -
Bratski Edin Džeko, Boris Beker, inostrani košarkaši iz redova Zvezde i Partizana zajedno šalju pomoć ugroženima u poplavama

Zajedno za Srbiju!Strani sportisti ujedinili su se u širenju slike o velikoj katastrofi koja je zadesila Srbiju! Fenomenalnu akciju započeo je Boris Beker, koji je prvi uputio apel za pomoć, da bi potom cela teniska zajednica stala ujedinjena iza poruke „Podrška Srbiji i Bosni“. Preko naloga na Tviteru oglasio se i centarfor engleskog šampiona Edin Džeko, koji je od svih ljudi dobre volje zatražio pomoć za svoju državu i komšije iz Srbije, dok su Italijani saznali da se osniva fondacija za pomoć ugroženima o čijem radu će voditi brigu bivši as Intera Dejan Stanković.

Reagovao prvi...Boris Beker
Reagovao prvi...Boris Beker

Račun za pomoć Srbiji objavio je NBA igrač Jan Veseli, koji je nedavno boravio u našem glavnom gradu, a Čarls Dženkins je prijateljima u SAD poručio da se u ovim teškim trenucima moli za dobro naroda Srbije.Leo Vesterman nije propustio priliku da još jednom pokaže Francuzima svoju privrženost Srbiji. On je sa sestrom Emi pozvao fanove da konkretno pomognu Srbiju, dok je Davis Bertans umesto svoje slike na profilu objavio broj SMS 1003, putem kojeg se ugroženima direktno uplaćuje pomoć.

Brine za Srbiju  i BIH...Edin Džeko
Brine za Srbiju i BIH...Edin Džeko

Pošaljite porukuKOLAŠINAC UZ SVE NARODESrpski atletičar Asmir Kolašinac takođe je reagovao zbog poplava koje su pogodile naše prostore pa je objavio fotografiju s brojevima telefona na koje se može uputiti pomoć.

Hvala, momciVALJADOLID I REAL UZ NASFudbaleri Valjadolida su uoči meča poslednjeg kola Primere podržali građane Srbije i na teren izašli u majicama s natpisom „Pomoć za Srbiju“. Ovu akciju predvodili su Stefan Mitrović i Antonio Rukavina, a sa tribina su ih podržali košarkaši Danilo Anđušić i Đorđe Drenovac. Istovremeno su podršku Srbiji i BiH iskazali i navijači madridskog Reala.

Podrška Mitrovića i MilivojevićaSRBIJO, UZ TEBE SMOFudbaleri Anderlehta i nekadašnji igrači Partizana i Crvene zvezde Aleksandar Mitrović i Luka Milivojević proslavili su titulu prvaka Belgije u majicama na kojima je umesto prezimena stajao natpis „šampioni“, i poruka „Srbijo, uz tebe smo!“.

CNN i BBCNOVAKOV APEL POMOGAOProzivka Novaka Đokovića na račun izveštaja CNN i BBC o poplavama kao da je dala rezultat, pa stoga američka medijska mreža od juče već na prvoj strani svoje internet prezentacije u najvažnijim vestima daje stalne izveštaje o aktuelnim dešavanjima u Srbiji i Bosni. Na stranici britanske TV stanice vesti iz Srbije bile su tokom dana stalno obnavljane svežim informacijama sa terena, a i zauzimale su i udarno mesto.

Južna AfrikaVERMEZOVIĆ: MOLITE SE ZA NASTrener južnoafričkih Orlando Pajratsa Vladimir Vermezović, nakon osvojenog Kupa, zamolio je sve da budu uz narod u Srbiji:- Zamolio bih vas da budete u mislima s mojim narodom u Srbiji i da se molite za one koji se suočavaju s posledicama poplava. Svima kod kuće poručujem da sam uz njih i da se nadam da ću se ubrzo vratiti i biti u prilici da im pomognem.

Bratski narodSAVIDES: UČINIĆEMO SVEPredsednik Fudbalskog kluba PAOK Ivan Savides, šokiran prizorima iz Srbije, odlučio je da pomogne „bratskom pravoslavnom narodu“.- PAOK i ja ćemo učiniti sve što možemo kako bismo pomogli napaćenom narodu Srbije, onima čiji su životi ugroženi i onima koji su izgubili svoje kuće, a čiji se broj ne zna, i potrebna im je hitna pomoć - rekao je Savides.

PomoćSUBOTIĆ DAO 50.000 EVRAFudbaler Borusije Dortmund Neven Subotić uključio se u akciju pomoći ugroženima u katastrofalnim poplavama. Srpski internacionalac je donirao 50.000 evra za pomoć ugroženima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja