I privatno obezbeđenje čuva Skupštinu Novog Sada

I privatno obezbeđenje čuva Skupštinu Novog Sada

Srbija -
Ispred i u okolini zgrade skupštine, na više punktova, uočene su grupice kratko ošišanih i snažnih mladića koji za sebe kažu da su pripadnici stranačkog obezbeđenja

NOVI SAD - Pred početak sednice Skupštine grada Novog Sada, na čijem dnevnom redu je predlog za smenu aktuelne vlasti, ispred zgrade gradskog parlamenta pojačano je prisustvo policije. Ispred i u okolini zgrade skupštine, na više punktova, uočene su grupice kratko ošišanih i snažnih mladića koji za sebe kažu da su pripadnici stranačkog obezbeđenja. Oni nisu želeli da se izjašnjavaju koja partija ih je angažovala.

Opozicione stranke u Novom Sadu zatražile su smenu gradonačelnika Igora Pavličića i gradskih vlasti, predvođenih Demokratskom strankom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV). Stranke i odborničke grupe okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) potpisale su u prošli ponedeljak koalicioni sporazum koji podržava 42 odbornika, što je dovoljno za novu većinu u Skupštini Novog Sada, koja ima 78 mesta.

Koalicioni sporazum o novoj većini potpisali su odbornici iz redova SNS (15 odbornika), Socijalističke partije Srbije (sedam odbornika), Romske demokratske partije (šest odbornika) i Demokratske stranke Srbije (pet odbornika). Sporazum su potpisali i predstavnici odborničke grupe "Novi Sad-odmah", koju čini pet odbornika koji su mandate osvojili na listi Dveri pa potom isključeni iz stranke, kao i odbornik koji je mandat osvojio na listi stranke Nijedan od ponuđenih odgovora i potom isključen iz nje. Koalicioni sporazum potpisalo je i troje odbornika Srpskog pokreta obnove, koji su mandate osvojili na listi LSV-a. Kako je ranije najavljeno, gradonačelnik će biti iz redova naprednjaka, njegov zamenik iz D S S-a, a predsednik skupštine iz redova socijalista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track