IDE U ENGLESKU: Dijego Košta potpisao za Čelsi

Mediji tvrde

IDE U ENGLESKU: Dijego Košta potpisao za Čelsi

Fudbal -
Brazilac bi trebalo da zarađuje 185.000 evra nedeljno, odnosno godišnje oko 9,5 miliona evra

Dijego Košta na kraju ove sezone napustiće redove Atletiko Madrida i karijeru će nastaviti u Čelsiju. Prema pisanju engleskih medija Brazilac, koji je u septembru prošle godine dobio špansko državljanstvo, navodno će u Čelsi preći za 40 miliona evra. On je dogovorio petogodišnju saradnju, koja bi trebalo da bude uskoro ozvaničena.Prema tom dogovoru Košta bi trebalo da zarađuje 185.000 evra nedeljno, odnosno godišnje oko 9,5 miliona evra.

Čelsi, na čelu sa menadžerom Žozeom Murinjom, gotovo je "zatvorio" finansijsku konstrukciju za taj transfer, tako što će se na kraju sezone zahvaliti na saradnji Feranandu Toresu i Samjuelu Etou, koji imaju visoka primanja.

Košta (25) je ove sezone postigao 36 golova za Atletiko Madrid (uključujući i Čelsiju na Stamford bridžu), odigravši bitnu ulogu na evro sceni, gde su "jorgandžije" stigle do finala Lige šampiona, ali i u Primeri, gde zauzimaju lidersku poziciju. U Atletiko Madrid stigao je 2007. ali nije odigrao nijedan meč, jer je odmah prosleđen na pozajmicu u Bragu, a zatim i u Seltu i Albasete, gde je proveo ukupno dve sezone. Nakon toga nastupao je za Valjadolid, a onda se vratio na Visente Kalderon 2010. godine. Pre dve sezone opet je kao pozajmljen igrač igrao za Rajo Valjekano.

http://www.youtube.com/watch?v=CsKvp_C6aH8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track