Igor Duljaj: Navikao sam na ratovanje!
Foto: Beta

Intervju, srpski fudbaler o životu u Sevastopolju

Igor Duljaj: Navikao sam na ratovanje!

Fudbal -
Nekadašnji kapiten Partizana kaže da na jugu Ukrajine zasad nema problema i da je sve normalno

Zna kako da se ponaša.Srpski fudbaler Igor Duljaj, koji trenutno nastupa za ukrajinski Sevastopolj, u razgovoru za Kurir otkriva kako je živeti u zemlji u kojoj besni građanski rat. Bivši kapiten Partizana ističe da je na ovom delu Krima situacija dobra i da se ne oseća nikakva tenzija.Kakav je život u Ukrajini danas?- Znam da čudno zvuči, ali ovde nema nikakvih problema. Svaki dan odlazim na treninge, mada je takmičenje odloženo i ne znamo kada će i da li će uopšte biti nastavljeno. Do mene isto dopiru svakakve priče o sukobima, mada ništa od toga nisam video. Živim normalno, kao i ranije.Vidi li se strah kod ljudi iz kluba ili mlađih saigrača?- Sigurno im nije svejedno, ali nisam siguran da li je to baš strah, već jednostavno nisu navikli na sve to. Mi se trudimo da pričamo samo o fudbalu i tako skrenemo misli jer je, na kraju krajeva, to naša obaveza kao profesionalnih fudbalera. Što se mene tiče, sve ovo sam već proživeo i navikao sam na takve uslove. Prema tome, nema nikakvih problema.Kao državljanin Srbije, koja je u dobrim odnosima s Rusijom, da li ste imali bilo kakvih problema u gradu?- Za srpske uslove ovo je veliki grad, ali za Ukrajinu je mali, budući da ima oko 300.000-400.000 stanovnika i uglavnom se svi poznajemo. Ne postoji problem zbog toga što sam iz Srbije, jer u Ukrajini živim već deset godina, a poslednje tri sam u ovom gradu.Da li vam je klub skrenuo pažnju da se ne krećete po javnim skupovima?- Ma ne. Ovde sve zaista izgleda sasvim normalno. Postoji vojni aerodrom, koji je veoma bitan, ali na onim mestima na kojima se ja krećem nema ničeg neuobičajenog.

Nije baš sve normalno... Nemiri u Ukrajini
Nije baš sve normalno... Nemiri u Ukrajini

BezbednostPORODICA NIJE TUDa li ste u Ukrajini trenutno sami?- Ne, trenutno sam ovde bez porodice. Zasad je tako, pa ćemo da vidimo dokle. Čujem se konstantno s njima, a pored njih zovu prijatelji i rođaci, baš kao i mnogo novinara iz Srbije. Raspituju se kako je ovde i svima se zahvaljujem na brizi, ali isto tako poručujem da nema razloga za brigu, budući da je sve u redu.

Podrška UkrajincimaNOVAKOVA PORUKANovak Đoković priključio se akciji Aleksandra Dolgopolova i poslao narodu Ukrajine poruku mira. Pored Đokovića, akciji se priključilo još nekoliko igrača.- Šaljem ljubav i podršku ljudima u Ukrajini. Zaustavite rat i donesite mir - rekao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track