ILIĆ: Napravljeni novi mostovi, nema mesta koja su odsečena!
Foto: Zorana Jevtić

Uspostavljen saobraćaj

ILIĆ: Napravljeni novi mostovi, nema mesta koja su odsečena!

Srbija -
Sada Vlada intezivno radi na infrastrukutri, uslediće popravka puteva, ali isto tako Vlada će obezbediti početna sredstva kako bi svaka porodica dobila krov nad glavom, navodi ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije, zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić rekao je danas da su napravljeni manji mostovi umesto mostova koje je odnela poplava, i da u Srbiji više nema mesta koja su odsečena od sveta.

"Mostovi koji su bili bitni da se povežu mesta, urađeni su, tako da je upostavljena komunikacija sa svima", rekao je Ilić za televiziju "Pink" .On je naveo da se popravljaju nasipi koji su popucali, kako bi se sprečile nove poplave usled moguće kiše.

"Sada Vlada intezivno radi na infrastrukutri, uslediće popravka puteva, ali isto tako Vlada će obezbediti početna sredstva kako bi svaka porodica dobila krov nad glavom", rekao je Ilić. Dodao je da je slovenačko "Gorenje" ponudilo da pokloni kućne aparate svima čije su kuće uništene u poplavi.

Ilić je rekao da poplavu tih razmera nije bilo moguće zaustaviti, ali je ukazao da se godinama nije ulagalo u nasipe i sanaciju klizišta.

"Evo uzmimo za primer klizište kod Umke: sve vlasti znaju za taj problem i svi su bežali od tog problema. Ja sam predložio da se tom naselju sredi kanalizacija, kako bi se umanjile posledice klizišta, ali ni jedna beogradska vlast nije htela to da uradi", naveo je ministar.

Ilić je rekao da je trebalo da on bude koordinator akcija tokom poplava i da je rešenje o tome dobio 15. maja, ali da je "zbog složenosti situacije tu ulogu preuzeo premijer (Aleksandar Vučić) i svemu dao jednu važnost".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track