Ilić: Rekao sam Miškoviću - prikoči

Privođenje vlasnika Delte holdinga

Ilić: Rekao sam Miškoviću - prikoči

Politika -
Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da se žestoko protivio ulasku vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića u srpska putarska preduzeća

BEOGRAD - Ministar građevinarstva i urbanizma Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da se žestoko protivio ulasku vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića u srpska putarska preduzeća, ali da u tom trenutku niko time nije želeo da se bavi. Ilić je podsetio da je u vreme prodaje putarskih firmi bio ministar zadužen za saobraćaj u Vladi Srbije čiji je predsednik bio Vojislav Koštunica.

"Sećate se moje izjave - "Miškoviću, prikoči, ne sme to tako da se uradi". Zbog toga sam bio napadnut u medijima, kritikovan i imao sam mnogo problema zbog izjave da se zaustavi takva prodaja", kazao je Ilić novinarima u beogradskom Centru "Sava". On je kazao da jedan čovek ne može da uđe i u putnu privredu, avio industriju, agrar banke, osiguranje, trgovinu i svuda da bude monopolista.

"To stvarno nije vodilo ničemu. Suprotstavio sam se ulasku Miškovića u putnu privredu", rekao je Ilić. On je istakao da su firme Preduzeća za puteve Niš (PZP), Kragujevac i Beograd bile ključne u Srbiji i okosnica razvoja srpske putne privrede. Ministar je naglasio da je znao da će doći do problema zbog prodaje tih preduzeća, što se kasnije i pokazalo."Na ulici je ostalo 1.000 ljudi. Mi sada nemamo te putne firme koje su bile vodeće u Srbiji", naveo je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track