Iljušin gasi požar u Prokuplju

Iljušin gasi požar u Prokuplju

Srbija -
Vatrogasci uz pomoć Iljušina gase požar na Rgajskom Visu koji je zahvatio nekoliko stotina hektara šuma i niskog rastinja i ugrožava stambene objekte u dva sela

PROKUPLJE- Ekipe vatrogasaca iz Prokuplja uz pomoć ruskog aviona "Iljušin" od sinoć gase požar na Rgajskom Visu koji je zahvatio nekoliko stotina hektara šuma i niskog rastinja i ugrožava stambene objekte u dva sela, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije iz ovog mesta Srđan Mitrović.

Mitrović je rekao da je situacija kritična na području sela Rgaje i Novi Đurevac gde su ugrožene kuće u kojima živi oko 150 uglavnom starijih meštana.

"I pored velikog napora vatrogasaca kojima u gašenju požara velikih razmere koji se proširio na visoka stabla, pomaže 20 vojnika, tokom cele noći nismo uspeli da vatru stavimo pod kontrolu", kazao je Mitrović.

On je dodao da od jutros u gašenju požara na ovoj lokaciji prokupačkim vatrogascima pomaže iz vazduha i ruski avion "Iljušin".

Od jutros je izbilo sedam požara na području prokupačke opštine a najteže je u selima Svarče, Prekopuce i Zdravinje gde se vatrogasne ekipe uz pomoć meštana bore s vatrom koja ugrozava seoska gazdinstva i domove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track