Mića Megatrend: Postao sam ekstremno bogat, dok sam usput doktorirao i radio na berzi
Foto: Printskrin

Iz Londona punih ruku

Mića Megatrend: Postao sam ekstremno bogat, dok sam usput doktorirao i radio na berzi

Društvo -
Doktorirao sam u okviru Britanskog saveta za akademska zvanja...i to kao njihov stipendista. Tema je kao što se vidi bila Radna motivacija i samoupravljanje. Ja sam to pisao 1983...a završio sam pet godina kasnije, rekao je Jovanović

BEOGRAD - Mnogo reči je ispričano u vezi doktorske disertacije sada već bivšeg rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića. Toliko da je morao ekspresno u London..kako bi pobio galsine da nikad nije doktorirao u britanskoj prestonici. On je izneo tvrdnju da su osporavanja doktorata ministra Nebojše Stefanovića, iz kojih su docnije proistekli i napadi na njega, za cilj zapravo imala "rušenje državnog vrha".

- Evo to je doktorat...Ono što je najvažnije..doneo sam sve i nije mi jasno kako oni što su me tužili nisu mogli da ga nađu - rekao je Jovanović pokazujući ukoričeni doktorski rad, kako je rekao, uzet iz arhive Londonske škole ekonomije i političkih nauka.

- Doktorirao sam u okviru Britanskog saveta za akademska zvanja...i to kao njihov stipendista. Tema je kao što se vidi bila Radna motivacija i samoupravljanje, koji na 355 strana sadrži analizu jugoslovenskog samoupravljanja urađenu na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo osam hiljada radnika kragujevačke "Zastave" i RTB Bor. Ja sam to pisao 1983...a završio sam šest godina kasnije.

Na pitanje zbog čega su ga napali da nema doktorat, Mića je odgovorio kako posle 38 godina staža nije očekivao takav napad, ali da je bio sposoban da na njega odgovori na najbolji mogući način.

Evo ovde sve piše
Evo ovde sve piše

Iako je kako sam kaže iz Londona doneo ključni dokaz da ipak ima doktorsku disertaciju, Mića Jovanović je istakao da njegova ostavka na mesto rektora Megatrenda ostaje na snazi.

- Nisam očekivao da će to da ode ovoliko daleko. Imam dve godine do penzije i nikoga do sada nije zanimala ova disertacija niti ona koju sam odbranio na univerzitetu u Mariboru 1991. na srodnu temu", rekao je Jovanović.

Evo doktorata: Jovanović na TV Pink
Evo doktorata: Jovanović na TV Pink

Na pitanje da li je vlasnik Megatrenda Jovanović je odgovorio potvrdno.

- Stopostotni sam vlasnik Univerziteta, bilo je nekih zainteresovanih za kupovinu, ali o tome kasnije- rekao je Jovanović.

Odgovarajući na optužbe o navodnoj hiperprodukciji najviših akademskih zvanja na "Megatrendu", Jovanović je precizirao da je od osnivanja univerziteta na njemu doktoriralo 275 osoba, odnosno desetak godišnje

Doktorat?!
Doktorat?!

Jovanović ističe kako zna zbog čega je "isfabrikovana" afera Megatrend.

- Cilj je čisto političke prirode. Pitam se zašto to nisu uradili pre godinu dana...to je urađeno s namerom rušenja držvnog vrha...preko Stefanovića do Vučića i za to imam i dokaze...na papiru, koje ću odneti u policiju -tvrdi Jovanović.

Mića Jovanović nije krio svoje bliske veze sa Socijalističkom prtijom Srbije Ivice Dačića, čak se pohvalio kako je bio jadan od najzaslužnijih za formiranje vlade DS -SPS.

- Da formirao sam vladu između DS i SPS-a, Boris Tadić je bio predavač na Megatrendu, a sa Ivicom sa bio u bliskim vezama, kasnije me Tadić streljao pogledom zračio je nekom tihom mržnjom tako da mu više nisam prilazio-nastavio je Mića Jovanović priču o svojim poslovno-političkim vezama.

Preciziravši da je formirana četvoročlana komisija koju čine profesori "Megatrenda" sa ciljem da ispita sve navode u vezi sa doktoratom ministra Stefanovića, Jovanović je istakao da je doktorantima davao Stefanovićev rad kao uzor kako se pravi metodološki okvir naučnog istraživanja.

"Ima više od 60 svedoka da je to bila brilijantna odbrana doktorskog rada", rekao je Jovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track