POMOZIMO HRABROM SPASIOCU: Džambo još traži ženu i dete!
Foto: Facebook

Preguraćemo zlo

POMOZIMO HRABROM SPASIOCU: Džambo još traži ženu i dete!

Srbija -
Sinoć sam dobio informaciju da su mi pronašli porodicu, još uvek ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. To me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi - kaže Slobodan Nedeljković, čija je priča potresla celu Srbiju, jer je izgubio suprugu i dvogodišnjeg sina u poplavama, pa ipak danima spasava živote u Obrenovcu

Heroj iz Obrenovca Slobodan Nedeljković Džambo (25), čija je priča potresla Srbiju, jer je izgubio suprugu i dvogodišnjeg sina u poplavama koje su zahvatile Srbiju, ali danima spasava živote po poplavljenom Obrenovcu, kaže da i dalje ne gubi nadu, kao i da je dobio od policije nagoveštaj da su mu pronašli porodicu! Ipak, najgore u čitavoj ovoj tragediji je to što Džambo kaže da mu nisu potvrdili da li su pronađeni živi!!!- Sinoć sam dobio, za sada još neproverenu informaciju da su mi žena i sin možda ipak živi. Još uvek ih nisam video, ni čuo, ali ne gubim nadu. Zvali su me iz neke organizacije i rečeno mi je da su pronađeni i to me je umirilo, ali tek posle shvatio da mi nisu rekli da li su pronađeni živi – kaže ovaj junak za čijom pričom je plakala cela Srbija.

Nedeljkovića je u jednom od sabirnih centara za smeštaj evakuisanih ljudi od poplava iz Obrenovca. Kako nam je rekao, dobro se oseća i zadovoljan je brigom države o njemu, a jedina želja mu je da opet vidi svoju ženu i zagrli svog sina naslednika.- Daće Bog da se sve završi dobro, preguraćemo i ovo zlo. Sada svaki put kada zazvoni telefon skačem čekajući da čujem ili njihov glas ili da mi jave gde se nalaze i molim se Bogu – rekao nam je Nedeljković.

Podsetimo, kad su nastupile poplave, Nedeljković je odvezao svoju porodicu kod tasta u Veliko polje, misleći da će tamo biti na sigurnom. Zbog brzog nadolaženja vode popeli su se na krov, a njegov tast je otišao nazad u kuću po ćebe. Kad se vratio na krov, njih više nije bilo!

Da tragedija ovog čoveka bude još veća, dok je imao šest godina porodica mu je pobijena na Kosovu, a on je u Obrenovac došao kao izbeglica 1999.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track