INCIDENT U ODŽACIMA: Povređena aktivistkinja SNS!
Foto: Zorana Jeftić

Lokalni izbori prošli u neredima i tučama

INCIDENT U ODŽACIMA: Povređena aktivistkinja SNS!

Politika -
Na biračkom mestu u Bačkom Gračacu glasanje prekinuto zbog tuče. Članicu SNS šamarali, napadnuti i novinari; Odžacima ceo dan krstarili automobili sa batinašima, a stranke se međusobno optuživale za incidente

BEOGRAD - Kao da je pitanje života i smrti.Izbore u opštini Odžaci obeležili su incidenti, a na biračkom mestu u Bačkom Gračacu glasanje je čak i prekinuto na jedan sat zbog tuče. Policija je intervenisala i zbog tuče u Bogojevu, a protiv nasilnika će biti podnete krivične prijave.Tenzije- Svi incidenti za koje smo i mi nezvanično čuli dogodili su se van biračkih mesta, osim u mestu Bački Gračac, gde je do tuče došlo neposredno ispred biračkog mesta, zbog čega smo obustavili glasanje na jedan sat, dok se situacija ne smiri, a potom je glasanje nastavljeno - kazala je sekretarka opštinske izborne komisije Elena Turanski. Tokom dana stranke su ratovale saopštenjima, međusobno se optužujući za povrede aktivista i navodeći da Odžacima kruže vozila s beogradskim i novosadskim registarskim oznakama u kojima su „mišićavi muškarci“, koji ceo dan provociraju i izazivaju incidente.SNS je saopštio da je u incidentu ispred biračkog mesta u OŠ „Marko Orešković“ u Bačkom Gračacu povređena aktivistkinja te stranke, koja je prebačena u bolnicu.- Devojku su išamarali, a jednog mladića išutirali - kaže za Kurir Luka Petrović iz izbornog štaba SNS, na čijim prostorijama je, kako dodaje, kamenom razbijeno staklo.- Incident koji je posledica straha DS od gubljenja vlasti neće sprečiti aktiviste i glasače SNS da masovno izađu na birališta, kao i da nemaju strah od žuto-crne koalicije DS i SRS, koja je spremna da se posluži svim sredstvima ne bi li sačuvala fotelje - saopštio je SNS.Međusobne optužbeDS je optužio SNS da je „angažovao batinaše“ u Odžacima koji proveravaju da li građani glasaju za naprednjake.- Pored službenih automobila javnih preduzeća iz Novog Sada, ulice Odžaka vrve od crnih automobila i džipova s registracijama iz cele Srbije. Po rečima policajaca koji su kontrolisali vozila na mestima na kojima je došlo do incidenata, registarske oznake tih vozila su lažne - saopštio je DS i naveo da je u štabu SNS viđen Zoran Milojević Zelja, protiv koga se vodi postupak zbog napada i kidnapovanja aktivista DS u Vrbasu.SNS je uzvratio da je šokiran lažima DS, koji „dobro poznatom Gebelsovom metodom od žrtve pravi nasilnika, napadnute i prebijene predstavlja kao napadače, aktiviste SNS kao batinaše“:- Skandalozno je da DS optužuje bilo koga za korišćenje službenih automobila kada Odžaci u dosadašnjoj istoriji na jednom mestu nisu videli veći broj limuzina. Kompletan bogati vozni park kriminalnog režima Bojana Pajtića, odnosno pokrajinske administracije, sastavljen uglavnom od crnih „škoda superb“, nalazi se u Odžacima.Veliki izborNa izborima u Odžacima oko 27.000 birača opredeljivalo se između deset izbornih lista za 27 odborničkih mesta u lokalnoj skupštini. Do 15 sati glasalo je 44 odsto birača.Izbori su juče održani i u Kostolcu, ali je glasanje tamo proteklo mirno, a izalznost je bila 55,2 odsto do 19 časova.

Huliganstvo... Razbijeno staklo na prozoru sedišta SNS
Huliganstvo... Razbijeno staklo na prozoru sedišta SNS

Napeto... Sedište SNS
Napeto... Sedište SNS

Opšta tučaPOLICIJA ČUVALA NOVINARENovinari i snimatelji televizija B92 i Prva napadnuti su dok su snimali incidente na glasačkim mestima u Odžacima. Novinarka Jovana Štetin ispričala je da su fizički napadnuti dok su snimali tuču ispred jednog biračkog mesta u Bačkom Gračacu.- Stigli smo na lice mesta kada je to biračko mesto bilo zatvoreno zbog tuče. Snimali smo koškanje ispred biračkog mesta, koje je još trajalo, nakon čega su počeli da nas psuju i fizički nasrću na nas - kazala je Jovana Štetin i dodala da ih je spasla policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track