ZAPOČEO OBRAČUN: Vehabija iz Norveške ubijen dok je pucao na policajce!

Žandarm povređen na straži

ZAPOČEO OBRAČUN: Vehabija iz Norveške ubijen dok je pucao na policajce!

Crna Hronika -
Motiv nepoznat Knut Teisnes Stanojevski, za koga se spekuliše da je vehabija, napao pripadnike Žandarmerije i granične policije, koji su uzvratili

PREŠEVO - Krvavi okršaj!Državljanin Norveške Knut Teisnes Stanojevski (39), za koga je Policijski sindikat Srbije rekao da je pripadnik vehabijskog pokreta, ubijen je juče posle napada na pripadnika Žandarmerije Branka T. (42) u Preševu! On je, kako se saznaje, nastradao tokom razmene vatre s pripadnicima Žandarmerije i granične policije u naselju Železnička stanica u Preševu, posle potere koja je usledila nakon što je vehabija pokušao da ubije jednog žandarma.Napad bez povodaIncident se dogodio juče oko 7.40 ispred Doma mladih, u kojem je smeštena kuhinja koju svakodnevno koriste pripadnici Žandarmerije.- Bez ikakvog povoda, napadač je prišao i udario ciglom u glavu žandarma Branka T. koji je u tom momentu bio na stražarskom mestu. Posle udarca vehabija je žandarmu oteo automatsku pušku i u nameri da ga ubije ispalio je nekoliko metaka u njegovom pravcu. Na sreću, nijedno zrno nije pogodilo pripadnika MUP - kaže izvor Kurira iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, žandarma su od sigurne smrti spasle kolege iz granične policije koje su se minibusom vraćale s redovne smene.Oženjen Makedonkom- Norvežanin je ispalio nekoliko metaka i prema policijskom vozilu, a zatim je počeo da beži do kuće u kojoj je živeo u Preševu. Sve vreme je pucao u pravcu policajaca. Stigao je do svoje kuće i tamo se zabarikadirao, a kad su došli pripadnici granične policije i Žandarmerije, počeo je da puca na njih. Međusobna razmena vatre trajala je nekoliko minuta i u njoj je Knut ubijen - otkriva izvor iz istrage.Prema nezvaničnim informacijama, norveški državljanin bio je oženjen makedonskom državljankom, s kojom je živeo u Preševu. U ovom napadu žandarm je zadobio teže povrede glave, a meštani Preševa kažu da je Knut Teisnes Stanojevski imao psihičkih problema.

Policijski sindikat SrbijePOHVALE ZA HRABROST KOLEGAVeljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, pohvalio je pripadnike granične policije i Žandarmerije.- Želimo da podsetimo javnost na opasnosti s kojima se naše kolege iz Žandarmerije i granične policije suočavaju svaki dan na jugu Srbije, te da pohvalimo njihovu požrtvovanost i hrabrost kolega - kazao je Mijailović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track