Indira Radić: Estrada je godinama bez hita
Foto: Dragana Udovičić

Kriza

Indira Radić: Estrada je godinama bez hita

Stars -
Pevačica Indira Radić smatra da je kriza hitova na estradi evidentna već godinama i da često izgleda kao da autori stalno kradu sami od sebe

Pevačica Indira Radić (47) smatra da je kriza hitova na estradi evidentna već godinama i da često izgleda kao da autori stalno kradu sami od sebe. Ona retko priča o privatnom životu, posebno o svom sinu Severinu koji ne želi medijski da se eksponira preko mame, ali je folkerka u jednom intervjuu govoreći o profesiji spomenula i njega.

"Ne pamtim kad sam najluđu noć provela neradno, pa sam i ovde godine za doček pevala u Švajcarskoj. Prethodnih godina sa mnom je putovao, radio i pratio me moj sin Severin. On je odrastao momak, ima 22 godine, a muzikom se bavi iz hobija. Ali, ovog puta ja sam pevala, a on je bio sa svojim društvom i provodio se. Neka, tako i treba", reklaje Indira i dodala da je njen sin u ozbiljnoj vezi sa Ruskinjom jermenskog porekla i da će podržati svoje dete u trenutku kad bude poželeo da stupi u brak.

O nedavno objavljenoj kompilaciji sa najboljim pesmama, Indira kaže:

"Saša Popović me je pozvao i rekao da bi bilo dobro da Grand objavi moje najbolje pesme, koje su ranije bile na izdanjima Zama i Granda jer ih dosad nema objedinjenih ni na jednoj kompilaciji. Bila sam počastvovana i ponosna zbog toga. A što se tiče krize kod autora, ona je evidentna već godinama. Nemoguće je da naprave desetak novih pesama koji će biti hitovi, pa zato mnogi kao da stalno kradu sami od sebe, nadajući se ponovnom uspehu. Ali, primećujem i nešto drugo, a to je da se autori ne obaziru na finansijsku krizu, nego i dalje teraju po svome, ne spuštaju cene i ne prilagođavaju se datom momentu. Traže od pevača velike cifre za numere, koje su sulude za ovo vreme."

Pevačica je izjavila da se ona prilagodila situaciji i da ne traži astronomske honorare jer ne želi da otima ljudima iz džepa kad zna da nemaju.

"Smatram da je prilagođavanje ključna stvar kako bismo svi prebrodili krizu, ne samo na estradi, nego u svim sferama. Znam koliko mogu realno da tražim, da svi budu zadovoljni, i publika, i organizatori. Uostalom, niko više ne zarađuje kao ranije. Živim od svojih nastupa, godinama sam u poslu, profesionalac sam. Ali, sam i osoba sam iz naroda, i moram od njih i sa njima da živim. Prilagodila sam se situaciji, pa zato lepo radim. Ne mogu da tražim astronosmke honorar, da ljudima čupam dušu i otimam iz džepa kad znam da nemaju", rekla je Indira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja