INTERPOL: Teroristi nisu oborili malezijski avion CIA: Možda ipak jesu!

Podeljeni

INTERPOL: Teroristi nisu oborili malezijski avion CIA: Možda ipak jesu!

Planeta -
Ne treba isključiti terorizam, rekao šef Centralne obaveštajne agencije Džon Brenan, dok interpol tvrdi da sve informacije isključuju nasilno rušenje

VAŠINGTON - Direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan rekao je da u slučaju nestanka malezijskog aviona pre četiri dana ne treba isključiti terorizam. Brenan je rekao da postoje neke tvrdnje o odgovornosti za nestali avion, koje međutim nisu potvrđene niti potkrepljene, dodajući da on ne isključuje mogućnost terorizma u tom slučaju.

Na pitanje da li isključuje povezanost s terorizmom, Brenen je rekao "Ne, ne bih to isključio", prenosi AFP dodajući da je ovo prvi put da je jedan američki zvaničnik komentarisao ko bi mogao biti odgovoran za sudbinu aviona.Brenan, inače bivši savetnik predsednika Baraka Obame za borbu protiv terorizma, rekao je da ima mnogo pitanja koja su ostala bez odgovora i da je još suviše rano da se izvuče bilo kakav zaključak o avionu "Malezije erlajnza" koji je nestao u subotu sa 239 ljudi nakon što je poleto iz Kuala Lumpura za Peking.

"Veoma pažljivo pratimo događaje. Sve je to još misterija", rekao je on na skupu u Vašingtonu koji je organizovo nevladin Savet za spoljne odnose.

Nestanak malezijskog aviona sa 227 putnika i 12 članova posade verovatno nije posledica terorističkog napada, saopštio je danas Interpol, nakon što je obelodanjeno da su dvojica putnika u njemu koristila ukradene pasoše zemalja EU."Što nam više informacija pristiže, to smo skloniji da zaključimo da to nije bio teroristički incident", ističe Ronald Nobl, šef Interpola, a prenosi AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track