(VIDEO) INTERVENCIJA: Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu?!
Foto: Printscreen Yt

Ukrajinski ministar optužio Rusiju

(VIDEO) INTERVENCIJA: Ruski tenkovi ušli u Ukrajinu?!

Planeta -
Arsen Avakov navodi da su tenkovi prošli kroz kontrolne punktove u Lugansku, koji inače kontrolišu ruski separatisti. Moskva odbacila navode Ukrajine, navodeći da se radi o "još jednoj lažnoj informaciji"

KIJEV - Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov izjavio je da su tri ruska tenka ušla prešla granicu i ušla u Ukrajinu, javlja BBC.

Avakov navodi da su tenkovi prošli kroz kontrolne punktove u Lugansku, koji inače kontrolišu ruski separatisti.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova je rekao na konferenciji za novinare, da su tenkovi koji su prešli ukrajinsko-rusku granicu stigli do Snižne u Donjeckoj obasti. Dva su se uputila u grad Gorlovka, gde ih je zaustavila ukrajinska vojska.

"Tenkove su napale naše (ukrajinske) oružane snage. Borbe su u toku. Ne mogu da objavim rezultat (borbi), ali deo kolone je uništen", rekao je ukrajinski ministar.

U operaciji ukrajinske vojske u oblasti Donjecka i Luganska na istoku zemlje poginulo je 270 ljudi, a ranjeno 713 ljudi, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo zdravlja.

Od početka sukoba 225 ljudi je poginulo u Donjeckoj oblasti a 45 u Luganskoj, navodi se u saopštenju, preneo je ranije danas Itar-Tas s.

Lugansk i Donjeck su prošlog meseca održali referendum na kome su izglasali da ne žele više da budu deo Ukrajine i prgolasili nezavisnost.

Moskva odbacila navode Ukrajine, navodeći da se radi o "još jednoj lažnoj informaciji"

http://www.youtube.com/watch?v=O5xFm4gwjws

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track