IRINEJ KOD PUTINA: Nadamo se u Boga i Rusiju!
Foto: Marina Lopicic

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve sastao se u Kremlju s ruskim predsednikom

IRINEJ KOD PUTINA: Nadamo se u Boga i Rusiju!

Politika -
Patrijarh Irinej je tokom susreta Putinu preneo da SPC visoko ceni njegovu otvorenost i pravičnost u rešavanju pitanja zaštite srpskih drevnih svetinja na Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej sastao se u Kremlju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kome se zahvalio na podršci interesima Srba na Kosovu i Metohiji i pozvao ga da i dalje podržava celovitost Srbije.

Patrijarh Irinej je tokom susreta u četvrtak Putinu preneo da SPC visoko ceni njegovu otvorenost i pravičnost u rešavanju pitanja zaštite srpskih drevnih svetinja na Kosovu i Metohiji.

Irinej je rekao da je predsednik Rusije uradio i radi mnogo da podrži Srbiju u sadašnjem istorijskom periodu i zamolio ga da i dalje podržava celovitost Srbije.

Patrijarh Irinej se posebno zahvalio Putinu što je Srbija odabrana za realizaciju projekta "Južni tok", jer će to, kako kaže, "dovesti do oživljavanja ekonomije i otvaranja novih radnih mesta".

Zatražio je, takođe, i da Putin podrži slobodno delovanje SPC u Makedoniji i Crnoj Gori, kao i da pomogne da se obave završni radovi unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save.

"U našem narodu postoji izreka: "Bog, pa Rusija", i osim u Boga, mi se nadamo samo u Rusiju. Nemamo čime da uzvratimo vama, osim našom iskrenom zahvalnošću, ljubavlju i toplim molitvama za bratski veliki ruski narod", istakao je Irinej.

Šef ruske države primio je predstavnike pravoslavnih crkava u znak praznovanja 1025. godišnjice krštenja Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track