Menja svest

Išla na terapiju da bi shvatila Fatmagul

Stil

Autor:

Beren Saat kaže da se menja zakon u Turskoj prema kojem kojem žrtva silovanja, ukoliko je udata za silovatelja godinu dana, gubi pravo na podizanje optužbe i napadač je oslobođen krivice

Beren Saat, Fatmagul, Izgubljena čast, zoom

ISTANBUL - Beren Saat, Fatmagul iz serije "Izgubljena čast", morala je na terapiju za žrtve silovanja da bi se što bolje osetila svu težinu tog nasilnog čina kako bi što bolje shvatila osećanja i sa ćime se sve susreće silovana devojka.

Naime, u Turskoj je postojao zakon prema kojem žrtva silovanja, ukoliko je udata za silovatelja godinu dana, gubi pravo na podizanje optužbe i napadač je oslobođen krivice. 

"Serija je zapravo rađena prema filmu od pre dvadeset godina koji je kritikovao zakon tog vremena. Zakoni su dosta promenili. Pre nekoliko godina vodila se javna rasprava o silovanju i na koji se način devojke-žrtve treba da se nose s društvom.

Fatmagul je prisiljena da se odseli u drugi grad. Devojke žrtve su, kao i u seriji, siromašne, dok su njihovi silovatelji bogati, pa se treba zapitati kako žive sa svim tim. Danas se u javnosti ipak pozitivnije razgovara o tom problemu", otkrila je Beren.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

Facebook

Izjava dana

Šutanovac i ja smo završili isti fakultet, čak isti smer, ali ne znam koja je to matematika o kojoj govori Zoran Babić
Prati Kurir na Facebooku!
Na vrh