ISPOVEST MODERNIH SPONZORUŠA: Želela sam da zaradim i da se zabavim malo!

Njihovo društvo u zamenu za novac

ISPOVEST MODERNIH SPONZORUŠA: Želela sam da zaradim i da se zabavim malo!

Pop kultura -
Nikada ranije nisam bila u takvoj vezi. Pomislila sam: "Što da ne, malo da se zabavim". Pre nego što je veza sa Markom postala ozbiljna, Marija je mislila da će joj on biti samo prolazna avantura

Nova pojava među mladim devojkama je da su mnoge od njih u potrazi za sponzorom koji će im platiti školarinu, putovanja i skupocene torbe poznatih dizajnerskih imena. Kako Cosmopolitan piše, privilegije imaju svoju cenu…

Mnoge devojke ljubomorne su na Mariju (22), brinetu iz Beograda, zato što ima tako fantastičnog dečka. Ona ne prestaje da priča o fenomenalnoj vezi sa Markom, zgodnim 36-godišnjim doktorom, koji rado provodi sa njom vikende u harmoniji, koji toliko ceni njeno kuvanje i nema strah od obavezivanja u monogamnoj vezi. Štaviše, poziva je da se preseli kod njega u fensi gajbu na Vračaru.

Šta je to što druge devojke ne znaju? Marijina veza počela je "preporukom" drugarice koja je u sličnom fazonu. Drugarice koja je otkrila prednosti zabavljanja sa starijim muškarcem punog džepa. U scenariju koji povezuje bogate muškarce - sponzore i privlačne mlade devojke u okviru „obostrano korisnih aranžmana“.

Marija je bila otvorena: "Nikada ranije nisam bila u takvoj vezi. Pomislila sam: "Što da ne, malo da se zabavim". Pre nego što je veza sa Markom postala ozbiljna, Marija je mislila da će joj on biti samo prolazna avantura.

"Finansiranje školovanja, kada nemate pomoć do roditelja, može da bude priličan izazov. Zato sam i došla u iskušenje da dečka biram imajući u vidu i njegove finansije. Znam da će me neki okarakterisati kao ovo ili ono. Ali, u današnje vreme se nekako sve gleda kroz pare", objašnjava Marija svoje izbore.

Marija i njene drugarice izlaske sa sponzorima ne vide kao prostituciju, zato što "spava samo sa muškarcima koji su joj privlačni". Sa ostalima, osim Marka i još jednog momka, u startu su bila prisutna nedvosmislena seksualna očekivanja, a ironija je u tome što sam jedino spavala baš sa Markom i tim drugim momkom", kaže ona. "Sa jednim muškarcem sam čak išla na trodnevno putovanje, ali nisam osetila privlačnost i između nas se ništa nije dogodilo, tako da je on raskinuo kada smo se vratili."

Može da bude opasnoMarija nije jedina odlučna, obrazovana devojka koja je odabrala da postane takozvana "bejbi" sponzoruša. U svetu, na primer u Americi, postoje sajtovi koji se bave spajanjem mladih devojaka sa muškarcima sa novcem. Najistaknutiji je "SeekingArrangement.com", na kome je prošle godine zabeležen porast u broju registrovanih novih korisnica za 58 odsto, a 44 odsto "bejbi" sponzoruša koje su dečka našle na ovaj način upisale su se na koledž.

"SeekingArrangement" nije jedino ime u igri, jer tu su i konkurenti "SuggarDaddyFor.Me.com", "Mutual Arrangements.com" i mnogi drugi sajtovi koji obećavaju "ozbiljne igrače".

Uz sve veće studentske zajmove i očajno tržište rada za milenijumce (generacije rođene od osamdesetih), razmena vremena i intimnosti za novac možda i ne deluje tako nezamislivo. Ali uz to idu i rizici, kako fizički, tako i psihološki. U 2011. sudija sa Floride osudio je muškarca na kaznu doživotnog zatvora zbog silovanja uz pretnju nožem 22-godišnje devojke koju je upoznao preko "sugar-daddy" sajta.

Sajtovi za upoznavanjeEma, 21-godišnja američka studentkinja, totalno je iskrena prema prijateljima i članovima porodice u vezi sa izlascima sa sponzorima (ona kaže da je njihov stav da bi trebalo da uživa u životu dok je mlada) i otkriva da se i sama našla u zastrašujućoj situaciji. "Mesecima sam razgovarala sa jednim momkom sa Beverli Hilsa i rekla sam mu da mi nije prijatno da spavam sa muškarcem prvi put kada se vidimo. On je odgovorio "To je u redu, samo želim društvo" i kupio mi kartu da odletim kod njega", kaže ona.

"Ali kada sam stigla tamo, pokušao je da me prisili na odnos i odbijao je da prihvati moje "Ne". Otišla sam ranije i više nikada nisam razgovarala sa njim. Bila sam sama, ranjiva i na drugom kraju države, daleko od kuće. Zapitala sam se šta bi se dogodilo da nisam uspela da održim kontrolu nad situacijom."

Ema se prvi put priključila sajtu pre dve godine, posle bolnog raskida sa dečkom koji ju je prevario, a sa kojim je živela. I koji ju je ostavio slomljenog srca i u dugovima. Aranžmani počinju porukom od potencijalnog sponzora, posle čega sledi mejl prepiska. Ako oseti bliskost, onda mu daje svoj broj telefona. Razmenjuju poruke, a zatim razgovaraju preko Skajpa pre nego što pristane na viđanje, pošto je to uglavnom značilo da ona otputuje u grad u kome taj muškarac živi.

Pored novca za školovanje, on joj takođe kupuje firmirane torbe i cipele, novu garderobu, nadogradnju kose svakog meseca, koja u košta 500 dolara, seanse u solarijumu i plaća račun za telefon.

Pre prvog susreta, ona deklamuje svoje uslove, jasno stavljajući do znanja da neće imati seks prvog vikenda kada se budu našli, da insistira na odvojenim hotelskim sobama. Uz saopštenje koliko novca želi da potroši tokom vikenda koji budu provodili zajedno (najčešće, to je 1.000 dolara, ali nedavno ju je jedan muškarac iznenadio sa 3.000 dolara).

Osim navalentnog momka sa Beverli Hilsa, preko sajta je imala tri aranžmana, a sa dvojicom muškaraca je bila intimna. Jedan muškarac koji plaća njeno vreme je oženjen, i pored toga što želi nevaljale fotografije i seanse preko Skajpa, nisu imali intimni odnos, jer on to smatra prevarom. "Ovi muškarci kupuju moje društvo, a ne samo seks. Nekada im je samo potreban neko sa kim mogu da razgovaraju. A zašto ne bih bila intimna sa nekim, ako osetim bliskost? Ja nisam prostitutka. Ne spavam sa muškarcima koji me ne privlače, ovo je više kao veza."

NE PROPUSTITE:

EKSPERIMENT FERARI: Nijedna nije odbila da uđe!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track