ISPOVEST: Policajac došao da me spase, a ta stoka ga je umalo ubila!
Foto: Kurir štampano

Žena bila meta pucnjave u Novom Sadu

ISPOVEST: Policajac došao da me spase, a ta stoka ga je umalo ubila!

Crna Hronika -
Da mogu, dala bih svoj život samo da policajac preživi, jecala je Čamilja Eljšan, čiji je prijatelj Isuf Strana (56) iz Vučitrna teško ranio radnika MUP Ivana Mičića (25)
1 / 2 Foto: Kurir štampano

NOVI SAD - Drama!Da mogu, dala bih svoj život samo da policajac Ivan Mičić (25) preživi. Ako treba, sve ću svoje organe dati za njega... Žao mi ga je kao da je moje rođeno dete! Došao je mene da spase, a ta stoka ga je umalo ubila, ispričala je juče za Kurir Čamilja Eljšan (46), zbog koje je policajac Mičić došao na intervenciju, kada ga je teško ranio Čamiljin prijatelj Isuf Strana (56) iz Vučitrna.Znala za pištoljEljšanijeva tvrdi da je Isuf bio ljubomoran i da ju je često tukao. Kobne subote, nakon što su doputovali u Novi Sad, Čamiljina sestra je videla modrice na njoj i zbog toga isterala Isufa iz kuće.

Teške povrede... Ivan Mičić
Teške povrede... Ivan Mičić

- Tada sam pozvala policiju, jer sam znala da će se vratiti, ali nisam znala da ima pištolj. Kad su policajci došli, jedan je stao kod vrata, a Ivan je stao ispred mene kako bi me zaštitio od ludaka! Pitali su me šta je bilo i ja sam počela da im pričam šta mi je Isuf radio. Tada je on izvadio pištolj i počeo da puca prema meni, ali je metak pogodio u policajca koji me zaštitio. Bolje da je mene ranio nego to dete - kroz suze priča Čamilja.Ona dodaje da su se drugi policajac i gazdarica kuće u kojem se odigravala drama borili protiv Isufa i pokušavali da mu otmu pištolj.- Isuf je u toj borbi ispalio još jedan metak, koji je prošao pored moje gazdarice! Tada je ranjeni policajac, onako ležeći, pucao Isufu u leđa. Molila sam da mi daju pištolj da ga ubijem, ali to nisu uradili - priča Čamilja i dodaje da je htela da poseti Ivana Mičića u bolnici, ali su joj rekli da ne može da uđe kod njega.Čekao premeštajPucnjava se dogodila u subotu na Adicama u Novom Sadu, a Mičićeva povreda okarakterisana je kao opasna po život.Mičić radi u policijskoj ispostavi Detelinara, a rodom je iz Uljme kod Vršca.- Tražio je premeštaj u rodno mesto, što mu je i odobreno, i ovih dana je trebalo da pređe u Uljmu - kaže naš izvor.

Uviđaj... Mesto ranjavanja policajca Mičića
Uviđaj... Mesto ranjavanja policajca Mičića

OportunitetMIKI NAPAO POLICAJCA I PLATIO 100.000Napad na policajca Ivana Mičića drugi je napad na službenike MUP za nepunih mesec dana! Miroslav Miki Đuričić (37), pčelar iz Kupinova, 23. marta je vređao i napao dvojicu policajaca. Koristeći načelo oportuniteta, Đuričić se nagodio s tužilaštvom i obavezao da će u humanitarne svrhe uplatiti 100.000 dinara zbog bahatog ponašanja.

Država ne čini ništa da zaštiti policajce na dužnosti SVI POSMRTNI GOVORI SU ISTIVeljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, kaže za Kurir da je ranjavanje policajca u Novom Sadu pokazatelj koliko je policijski posao rizičan!- Država veoma loše reaguje i ne čini ništa da zaštiti policajce koji brinu o bezbednosti svih građana - rekao je Mijailović.Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije Novi Sad, upozorio je da je sve više napada na policajce.- Država i rukovodstvo MUP i dalje samo deklarativno osuđuju i svaki posmrtni govor je isti, a policajce i dalje ubijaju! Kad će policija dobiti adekvatna ovlašćenja? Da podsetim, policajac ne sme da upotrebi vatreno oružje dok na njega neko prvi ne zapuca. A šta ako nastrada, hoće li mrtav moći da uzvrati vatru? - upitao je Ljubišić.(NA. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track