ISTINE I LAŽI: Dvostruki život Slobodana Nedeljkovića Džamba

Prava priča o „heroju“ iz potopljenog grada

ISTINE I LAŽI: Dvostruki život Slobodana Nedeljkovića Džamba

Crna Hronika -
Nisu se utopili: Živeo s devojkom koja je imala dete, ali njih dvoje nisu nestali u poplavama, već ih je njen otac odveo l Nije krao u poplavljenim kućama i zaista je učestvovao u spasavanju stradalih
1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

OBRENOVAC - Slobodanu Nedeljkoviću Džambu, koji je uhapšen jer se tokom poplave u Obrenovcu lažno predstavljao i uzimao novac od donatora, preti pet godina zatvora.Džambo je obmanuo javnost pričom da je u poplavama izgubio ženu i sina, ali kako se Kurir juče uverio u naselju Šljivice u Obrenovcu, gde je Nedeljković stanovao, nije u potpunosti izmislio ovu priču.Naime, Nedeljković je zaista jedno vreme živeo s devojkom, koja je bila trudna s drugim muškarcem. Međutim, nakon porođaja, njen otac ju je odveo, a pretpostavlja se da Džambo nije mogao da preboli rastanak, pa je izmislio da su žene i dete nestali u poplavi.

Živeli u kontejneruOvu priču potvrdio nam je Slobodan Jovanović, u čijoj je prodavnici je Džambo povremeno radio.- Kad sam čuo da se Džambo predstavlja kao nesrećnik koji je izgubio ženu i dete, zgranuo sam se! To je izmislio, a zašto, ne verujem ni da sam zna. Tačno je da je imao devojku, koja je bila trudna s drugim čovekom. Živeli su u ovom kontejneru, a Džambo je rešio da prizna dete kao svoje. Slagao je da su oni nestali u poplavi, ali to što se priča da je krao po Obrenovcu i da nije spasavao ljude, nije tačno. Nikad nije krao i pomagao je u evakuaciji - kaže Jovanović. On ističe da je Džambo prostodušan, ali da je znao da bude problematičan.

Težak život... Kontejner i kuća u naselju Šljivice u kojima je Džambo stanovao
Težak život... Kontejner i kuća u naselju Šljivice u kojima je Džambo stanovao

Kupovao pelene i hranu- Dok je radio kod mene uvek je pravio neku frku. Bio je vredan, ali i histeričan, sve je radio na svoju ruku. Zato me njegova izmišljena priča i nije toliko iznenadila. Šta da kažem, verovatno mu treba lekarska pomoć - priča Jovanović.Džambov ujak Pravdo, s kojim smo juče razgovarali u prihvatnom smeštaju na Beogradskom sajmu, kaže da on nije prevarant.- Slobodan nikad nije bio oženjen, ali je imao devojku Ivanu. Prošle godine je povremeno dolazila kod nas, a prespavala je samo jednom, za doček prošle Nove godine. U februaru je doveo Ivanu i bebu iz bolnice. Međutim, istog dana došao je jedan čovek, jako krupan, Crnogorac, rekao da je Ivanin otac i odveo nju i bebu. Od tada je nismo videli. Slobodan mi je pričao da je kupovao pelene, mleko i hranu i nosio detetu. Svašta može da se priča, ali on je stvarno spasao mnogo ljudi - objašnjava Pravdo.Nedeljković će danas biti izveden pred tužioca.

PomoćPOSAO GA I DALJE ČEKAJovanović kaže da je Džambo bio toliko neodgovoran da nije imao ni ličnu kartu.- Dođe on kod nas da radi i zaradi da bi izvadio ličnu kartu. Radi tako nekoliko dana i umesto da ode da sredi ta dokumenta, on s društvom sve pare potroši i ništa! I dalje nema ličnu kartu - priča Jovanović. On dodaje, da uprkos svemu što je priredio, Džambo može da se vrati kod njega da radi.

Ujak Pravdo ga posetio u ćelijiENO GA, PUŠI I JEDE PLJESKAVICUPravdo kaže da je juče ujutro išao u policiju kako bi identifikovao sestrića.- On nema dokumente, pa sam morao da ga prepoznam. Eno ga u policiji, puši i jede pljeskavicu. Šta da mu radim kad ne misli glavom - ističe Pravdo, i dodaje da je Džambo iz rasturene porodice.- Majka mu je u Prokuplju, udala se za nekog robijaša, a za oca niko ne zna gde je - kaže Džambov ujak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track