ISTORIJA KAŽE: Čelsi osvaja Ligu šampiona
Foto: AP

Sudbina

ISTORIJA KAŽE: Čelsi osvaja Ligu šampiona

Fudbal -
Neverovatna slučajnost i preklapanje u ovoj sezoni Lige šampiona sa onom u kojoj Čelsi postao prvak Evrope.

Ako uvažimo čuvenu frazu da se "Istorija ponavlja", onda sa sigurnošću možemo da tvrdimo da će Čelsi ove godine postati fudbalski prvak Evrope.

Realnost je malo drugačija, jer je četa trenera Murina poražena u prvoj rundi četvrtfinala Lige šampiona sa 3:1 na gostovanju ekipi PSŽ-a. Međutim, upravo u tome i leži "ključ" ove priče.

Kada se uporede 2012. godina, kada je Čelsi postao prvak Evrope prvi i za sada jedini put u istoriji, "Plavci" su u prvoj rundi osmine finala poraženi sa 3:1 na gostovanju, samo što je domaćin tom prilikom bila ekipa Napolija.

http://www.youtube.com/watch?v=OG6MOX5Vy1c

Potom je Čelsi odigrao meč sa ekipom Stouka u domaćem šampionatu da bi u revanšu slavio sa 4:1 i tako prošao dalje, u svom pohodu na evropsku titulu. Pobednički pogodak i to u produžetku postigao je Branislav Ivanović.

http://www.youtube.com/watch?v=k6dw2UXpUUo

Danas se Čelsi nalazi u gotovo identičnoj situaciji. Pomenuti poraz od PSŽ-a je sa istovetnim rezultatom kao i poraz od Napolija, a Čelsi sutra na svom terenu dočekuje ekipu Stouka u domaćem šampionatu. Pre dve godine Čelsi je savladao Stouk sa 1:0, pa ako se kojim slučajem taj rezultat ponovi, znate šta vam je činiti ako ste kladioničar.

http://www.youtube.com/watch?v=H4wJZrhzWn0

Evo tog preklapanja:

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track