SLUČAJ IVANOVIĆ ( NAŠI): Karanovićka saslušana, Koraća sprečila bomba, a Karleuša u Turskoj!
Foto: Tanjug

Spisak takozvanih srbomrzaca

SLUČAJ IVANOVIĆ ( NAŠI): Karanovićka saslušana, Koraća sprečila bomba, a Karleuša u Turskoj!

Crna Hronika -
Na saslušanju u tužilaštvu pojaviće se pet svedoka među kojima su glumica Mirjana Karanović, pevačica Jelena Karleuša i političar Žarko Korać
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - U Višem tužilaštvu u Beogradu danas je počelo saslušanje svedoka u istrazi protiv aktiviste pokreta Naši Ivana Ivanovića.

Naime Ivanović je osumnjičen za ugrožavanje bezbednosti, jer je na sajtu tog pokreta objavio spisak takozvanih 30 srbomrzaca.

Danas će biti saslušano pet svedoka među kojima su glumica Mirjana Karanović, pevačica Jelena Karleuša i političar Žarko Korać.

Mirjana Karanović se u tužilaštvou pojavila oko 10 sati, a posle saslušanja koje je trajalo oko pola sata nije želela da daje nikave izjave o tome šta je kao svedok rekla tužilaštvu.

Sledeći na redu za svedočenje bio je Žarko Korać, ali je u trenutku kada je trebalo da usledi njegovo svedočenje usledio je anonimni telefonski poziv da je u Palati pravde postavljena bomba, zbog čega je tužilaštvo, ali i cela zgrada bila evakuisana na više od sat vremena.

Pred tužiocem kao svedok trebala je da se pojavi i Jelena Karleuša, ali ona je izostala jer se nalazi u Turskoj, a osim nje kao svedoci su trebali biti i Ivan Vejvoda i Borka Pavićević, koji će najverpovatnije biti narednih dana saslušani, kao i ostali sa spiska pokreta NAŠI tako da će kao svedoci da se pojave i Nikola Đuričko, Goran Marković, Svetislav Basara, Biljana Srbljanović, Miša Brkić, Jovan Bajford, Gorčin Stojanović, Latinka Perović, Branko Radun, Dragomir Anđelković, Petar Luković, Vladimir Arsenijević, Veran Matić, Nataša Kandić, Srđa Popović, Teofil Pančić, Sonja Biserko, Miljenko Dereta, Jelena Milić, Mirko Đorđević, Srbijanka Turajlić, Milovan Drecun, Nenad Lj. Stefanović, Svetlana Lukić i Nebojša Krstić.

Podsetimo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal pokrenulo je predistražni postupak protiv organizacije "Naši" i Ivana Ivanovića zbog objavljivanja spiska takozvanih "srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima".

Postupak je pokrenut zbog sumnje da je izvršeno ugrožavanje sigurnosti, kao i rasna i druga diskriminacija.

"Tužilaštvo je Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja i preduzimanje radnji radi otkrivanja krivičnih dela i pronalaženja osumnjičenih", saopštili su iz tužilaštva.

SNP "Naši" je objavio spisak od, kako je navedeno, 30 najvećih srbomrzaca i izdajnika među javnim ličnostima, a na spisku se nalaze glumci, reditelji, pisci, politički analitičari, novinari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track