ITALIJANSKI KOMUNISTI: Ukrajina srlja u fašizam ako zabrani rad Komunističkoj partiji
Foto: Reuters

Upozorenje

ITALIJANSKI KOMUNISTI: Ukrajina srlja u fašizam ako zabrani rad Komunističkoj partiji

Planeta -
Aleksandar Turčinov rekao da će od suda tražiti da proveri komuniste i zabrani im rad, italijanski komunisti uzvratili da su to radili i Hitler i Musolini

KIJEV - Najava Kijeva da će zabraniti rad Komunističkoj partiji Ukrajine jedan je od koraka u uspostavljanju fašizma u ovoj zemlji, izjavio je za RIA Novosti nadležni za međunarodne poslove Narodnog sekratarijata Komunističke partije Italije Fausto Sorini.

Sorini je prvi reagovao na najavu vršioda dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandra Turčinova, koji je juče apelovao na Ministarstvo pravde da proveri rad Komunističke partije Ukrajine i da joj, ako treba, i preko suda zabrani rad. Turčinov smatra da je ta partija odgovarna za širenje separatizma.

"Ovo je još jedan pokušaj da se onemogući jedna od glavnih snaga koje se bore protiv fašizma i nacizma u Ukrajini. Pogledajte istoriju fašizma u Evropi, Nemačkoj, Italiji... Svuda je zabrana radova drugih stranaka, posebno komunističke, bila jedan od prvih koraka ka uspostavljanju fašizma u zemlji", rekao je Sorin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track