Ivan Obradović: Molim se da se Sava ne izlije!
Foto: Dado Djilas

Fudbaleru porodica u Obrenovcu

Ivan Obradović: Molim se da se Sava ne izlije!

Fudbal -
Familija bivšeg reprezentativca Srbije uspela da napusti grad koji je potpuno potopljen, ali sada strahuju od novih izlivanja

Teško je kad ne možeš da pomogneš!Srpski fudbaler Ivan Obradović u neverici prati dešavanja u Srbiji, posebno prirodnu katastrofu u njegovom rodnom Obrenovcu, gde mu je ostala porodica. Zbog nestanka električne energije komunikacija s najbližima mu je otežana, a u razgovoru za Kurir kaže da su uspeli da odu iz centra grada i smeste se na sigurno.Boli me što sam daleko- Brat i snaja napustili su grad i prešli kod mojih u obližnje Zabrežje, na obali Save, gde imamo kuću. Hvala bogu, tamo imaju dovoljno hrane i pića, a svakako se greju na drva, pa i to nije nikakav problem, za razliku od ljudi u centru. Međutim, u gradu i okolini ostalo mi je mnogo prijatelja i rodbine, koju su morali da se popnu na više spratove zgrada, budući da je voda došla do krovova automobila - kaže Obradović i dodaje:- Najviše me boli što sam ja daleko i potpuno nemoćan da pomognem. Želeo sam da dođem u Srbiju, ali nisam mogao da izlažem opasnosti ženu i dete. U svakodnevnom sam kontaktu s njima, mada ne mogu baš sve uvek da dobijem jer su veze u prekidu. Molim se svaki dan da budu dobro, a u ovom trenutku najvažnije od svega je da se ne izlije Sava, jer će uslediti veća katastrofa.Samo da ne bude žrtavaU retkim trenucima kada uspe da dobije nekog od članova porodice, Obradović im objašnjava da postupaju u skladu sa savetima nadležnih institucija.- Non-stop preko interneta pratim vesti, čujem da voda nadire, ali nadam se da će uskoro prestati. U trenutku kad uspem da dobijem moje, kažem im da prate vesti, slušaju savete, i svi se nadamo da će sve biti dobro, samo da ne bude žrtava - kaže Ivan Obradović.

Ugroženi životi... Centar Obrenovca
Ugroženi životi... Centar Obrenovca

Problemi i u ČačkuLAZOVIĆ: PONOSAN SAM NA ČAČANEFudbaler Crvene zvezde Darko Lazović zabrinut je zbog poplava u njegovom rodnom gradu Čačku.- Majka i otac su kod mene u Beogradu, ali sestre i ostala familija su u Čačku. Naša kuća nije poplavljena, mada mi je teško kad se čujem s prijateljima kojima su poplave napravile ogromnu štetu. Volim Čačak i stvarno mi teško sve pada. Košarkaš Borca Filip Dumi pričao mi je kako su postavljali džakove s peskom i pravili nasipe da odbrane halu od vode. Ceo grad je bio na ulicama i ponosan sam na moje Čačane - kaže Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track