Ivan Tasovac: Pregovaram za ministra kulture!
Foto: Zorana Jeftić

Kompletira se spisak novih članova Vlade Srbije

Ivan Tasovac: Pregovaram za ministra kulture!

Politika -
Dačić razgovara s direktorom Filharmonije, Vučić za ministre poljoprivrede i privrede predložio Dragana Glamočića, odnosno Sašu Radulovića

BEOGRAD - Još malo pa gotovo!Uskoro će se zatvoriti krug ministara koji će sedeti u rekonstruisanoj vladi, a vicepremijer i lider SNS Aleksandar Vučić predložio je juče u parlamentu još dva nova kandidata: za ministra privrede Sašu Radulovića i Dragana Glamočića za ministra poljoprivrede.Redovni profesor i prodekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić, kojeg Vučić predlaže za ministra poljoprivrede, diplomirani je inženjer stočarstva, a oblast njegovog istraživanja je ishrana životinja. Kandidat za ministra privrede Saša Radulović je ekonomski konsultant sa završenim Elektrotehničkim fakultetom na smeru automatika i elektronika.Čeka se Predsedništvo- Na sednici Predsedništva stranke izneću predlog za ta dva kandidata - rekao je Vučić. On je dodao da treba sačekati odluku Predsedništva da li će prihvatiti njegov predlog, kao i da li će njih dvojica prihvatiti ponudu da preuzmu te resore.- U svakom slučaju, SNS je svoj deo posla obavio. Nijedan od pomenutih kandidata, kao ni Lazar Krstić, nije član stranke - rekao je Vučić. On je naglasio da je sa ovom informacijom izašao jer je tako obećao i zato što „SNS ispunjava obaveze koje preuzima pred građanima, pa i to kada, kako i na koji način će saopštiti ko su kandidati za rekonstruisanu vladu“. Na pitanje da li će se rekonstrukcija obaviti do petka, Vučić je odgovorio: „Imaćemo je na vreme“.Gotovo do suboteKada je reč o kulturi, najjači kandidat za ministra je direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, s kojim premijer Ivica Dačić još uvek pregovara.- Ne mogu još ništa da vam kažem, pregovori su u toku - izjavio je kratko Tasovac za Kurir.Šef poslaničke grupe SPS Branko Ružić izjavio je da rekonstrukcija Vlade traje onoliko vremena koliko je potrebno da bi bila kvalitetna.- Ovo jeste i biće kvalitativni pomak, a epilog će se se znati, u pogledu same strukture Vlade, već prekosutra, a personalni sastav u petak ili subotu - rekao je Ružić.Da će na priču o rekonstrukciji uskoro biti stavljena tačka pokazuje činjenica da su „neupražnjena“ mesta ostala još za ministarstvo sporta i saobraćaja, čime bi trebalo uskoro da se pozabave socijalisti.

Dragan Glamočić i Saša Radulović
Dragan Glamočić i Saša Radulović

Neću biti premijer bez izboraIako je Vučić već nekoliko puta ponovio da ne želi mesto premijera, u Skupštini se juče opet poteglo to pitanje, te je vicepremijer rekao:- Nikada neću biti premijer bez izbora, to ni slučajno. Jednom to pitanje treba da se razgraniči. Sit sam tih podmetačina, dnevnih prevara i svakodnevnih priča o tome.

Novoj vladi treba dati šansuŠef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić napomenuo je da je rekonstrukcija najavljena kao suštinska, a ispostavilo se da je „princip racionalnosti izigran samim tim što je, umesto 17, broj resora povećan na 18“. On je preneo stav URS da bi bilo racionalno da resori privrede i finansija ostanu objedinjeni iako Dinkić odlazi s te funkcije.- Novoj vladi treba dati šansu i podršku, a URS će pratiti njene rezultate kao „konstruktivna opozicija“ - naglasio je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track