Ivana Dimić nova upravnica Ateljea 212

Smena

Ivana Dimić nova upravnica Ateljea 212

Beograd -
Književnicu i dramaturga predložio glumački ansambl pozorišta

BEOGRAD - Skupština grada na mesto Kokana Mladenovića imenovala književnika i dramaturga Ivanu Dimić, koji je predložio glumački ansambl pozorišta. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da je Kokan Mladenović bio dobar direktor jednog od beogradskih pozorišta i da svi parametri - finansijski i broj gledalaca pokazuju da je on svoj posao dobro radio.

"Ali, jasno je da je došao u sukob sa kolektivom i da je, poštujući instituciju Ateljea 212, podneo ostavku", rekao Đilas novinarima u Skupštini grada."Atelje 212 je pozorište sa najvećim brojem prodatih karata, a Mladenović je od svih direktora gradskih pozorišta najviše postao direktor. Ali je napravio grešku što se uz taj posao bavio i režijom", rekao je Đilas.

"Neka pravila će biti uspostavljena. Da li će biti bolno, hoće , ali siguran sam da je to jedini način da naša pozorišta u Beogradu i kultura prežive", zaključio je Đilas.Većinski deo glumačkog ansambla Ateljea 212 zahvalio je kolegama, umetnicima i svima koji su ih podržali u periodu sukoba i nesporazuma u tom pozorištu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track