Ivana Maksimović: Hoću zlato kao tata

Intervju, reprezentativka Srbije u streljaštvu

Ivana Maksimović: Hoću zlato kao tata

Ostali sportovi -
Naša porodica već ima medalju s OI, na šta smo veoma ponosni

Ostvarila snove.Strelkinji Ivani Maksimović (22) meta su bile Olimpijske igre, a pogodila je pravo u centar. Osvojivši treće mesto na Svetskom kupu u Koreji prošle godine, obezbedila je svoju vizu za London.- Olimpijske igre su bile moj najveći san i još uvek ne mogu da verujem da se ostvaruje. Sve mi je tako nestvarno, poverovaću tek kad stignem u London.♦ Na podlaktici desne ruke istetovirala si olimpijske krugove. Kakve su bile reakcije tvojih bližnjih?- Mamu sam obavestila o tome pre odlaska na tetoviranje, a tata je saznao tek kada je uživo video tetovažu. U tom trenutku je potpuno prebledeo, ali sada vidim da je veoma ponosan na mene. Reakcije su uglavnom pozitivne iako ima i onih koji me pitaju zašto sam tetovirala znak „audija“. Tvoj otac je osvojio zlatnu medalju u streljaštvu na Olimpijskim igrama. Da li osećaš pritisak da se i od tebe očekuje isto?- Tatina medalja je naš veliki ponos. Međutim, roditelji su mi oduvek bili samo velika podrška i nisu vršili pritisak na mene. Znali su koliko volim streljaštvo i nikad me nisu opterećivali rezultatima. Olimpijske igre počinju za manje od mesec dana, kako se osećaš i možemo li očekivati medalju?- Mnogo sam uzbuđena! Imam veliku želju da u našoj kući pored tatine olimpijske medalje zasija i moja. To mi je cilj, ali veliki sam baksuz i ne želim ništa da prognoziram. Jedno je sigurno - daću svoj maksimum i pokazati koliko zaista vredim. Jesi li zaljubljena i imaš li vremena za ljubav?- Nemam dečka, ali sam veoma zaljubljena. Situacija je dosta komplikovana s obzirom na moja česta putovanja, ali nadam se da će posle Olimpijskih igara sve doći na svoje mesto. Ljubav mi je vrlo bitna, volim da, kad se vratim s takmičenja, imam nekog s kim ću sve podeliti i ko će me podsetiti na to da nije baš sve u sportu.(A. V.)

Novak me inspiriše- Ko je osoba iz sveta sporta koja te fascinira?- Moja velika inspiracija je Novak Đoković, on je prava zver i u najtežim trenucima diže se kao Feniks iz pepela. Pre svakog takmičenja volim da pogledam njegov meč i to me dosta ohrabruje. On je moj idol i nadam se da ću uskoro imati priliku i da ga upoznam.

Ivana MaksimovićRođena: 2. maj 1990. u BeograduDisciplina: Vazdušna i malokalibarska puškaUspesi: Seniorska ekipna bronza u trostavu, ekipno zlato na EP, višestruki seniorski i juniorski šampion i pobednik Kupa Srbije, četvorostruki juniorski pobednik turnira „Olimpijske nade“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track