Ivana Maksimović slavila sa prijateljima
Foto: TANJUG

Proslava

Ivana Maksimović slavila sa prijateljima

Ostali sportovi -
Proslavi prisustvovali sadašnji i bivši strelci među kojima i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović

Olimpijska vicešampionka iz Londona Ivana Maksimović proslavila je osvajanje srebrne medalje sa članovima svog streljačkog kluba Novi Beograd – Ušće.

Proslava je održana u restoranu "Petica" na Adi Ciganliji, a osim Ivane, njene porodice, brata Marka, majke Mire i oca Gorana, prisustvovali su vodeći ljudi kluba, kolege, kao i članovi olimpijskog tima u streljaštvu, Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Nemanja Mirosavljev.

Srebrnu medalju Maksimovićevoj je lično čestitao predsednik skupštine Srbije Nebojša Stefanović, nekadašnji strelac, a slavlje su uveličale i nekadašnje šampionke Aranka Binder i Lidija Mihajlović, čiji je državni rekord Maksimovićeva izjednačila u Londonu.Maksimovićeva je rekla da je presrećna što je okružena onima koji su joj pomogli da ostvari snove i dodala da ima veću tremu nego sinoć na terasi skupštine Beograda.

"Ovo je veliki uspeh, ne samo za mene, nego i za Srbiju. Cela nacija može da bude ponosna. Zahvaljujem se svima, posebno olimpijskom komitetu koji nam je omogućio pripreme i nadam se da ćemo iz Rija doneti još više medalja. U Londonu je bilo i teških trenutaka, ali mislim da su četiri medalje veliki uspeh", poručila je Maksimovićeva.

Predsednik kluba Slobodan Kuprešanin zahvalio se Maksimovićevoj što je učinila da baš Novi Beograd - Ušće postane klub sa olimpijskom medaljom i izrazio nadu da će Beograd uskoro dobiti moderno, veliko strelište koje je preko potrebno.

"Već 20 godina treniramo u atomskom skloništu. Zahvaljujemo se ljudima iz javnog preduzeća "Atomsko sklonište" koji su nam dodelili prostor i imaju razumevanje kada je kirija u pitanju. Nadam se da ćemo uz pomoć predsednika opštine, legendarnog vaterpoliste Aleksandra Šapića uspeti da pronađemo naš kutak u olimpijskom centru", naveo je Kuprešanin.

On se zahvalio Ivaninim roditeljima što su klub učinili posebnim, a Maksimovićevoj poželeo još mnogo medalja.

"Ivana ima samo 22 godine i želim joj da u budućnosti stigne i prestigne Jasnu Šekarić, našu trofejnu olimpijku ", zaključio je Kuprešanin.

Maksimovićeva je na kraju svečanosti dobila i poklone, a najdraži joj je onaj koji je predala dugogodišnja cimerka Dragana Todorović, takođe članica kluba Novi Beograd - Ušće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track