IVANIŠEVIĆ: ITF je sekta, podrška za Đokovića i Troickog

Nezadovoljan presudom Viktoru

IVANIŠEVIĆ: ITF je sekta, podrška za Đokovića i Troickog

Tenis -
Podržavam Đokovića, s kojim sam u Parizu dugo razgovarao. U ITF najmlađi član ima valjda 90 godina. Ponašaju se kao sekta i brinu samo za novac i funkcije, rekao je bivši hrvatski teniser

ZAGREB - Hrvatski teniser Goran Ivanišević komentarišući konačnu kaznu Viktoru Troickom, koji će pauzirati 12 meseci i tako izgubiti sve bodove za ATP listu, podržao je Novaka Đokovića u kritikama i izjavio je da u Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF) najmlađi član ima 90 godina, da se "ponašaju kao sekta i brinu samo za novac i funkcije".

"Žao mi je Troickog jer kazna nema veze s pameću, ko zna hoće li se i vratiti u tenis", izjavio je Ivanišević za hrvatske medije.

"Podržavam Đokovića, s kojim sam u Parizu dugo razgovarao. U ITF najmlađi član ima valjda 90 godina. Ponašaju se kao sekta i brinu samo za novac i funkcije", dodao je on.

Prema njegovim rečima, ITF se "iživljava na ljudima koji nisu prevaranti".

"Najviše sam nezadovoljan ATP. Igračima neće biti bolje dok ne osnuju sindikat i ne budu spremni štrajkovati. Videli bi kako bi se ponašao ATP kada jedan dan ili nedelju ne bi bilo mečeva", rekao je Ivanišević.

No, kako navodi, o sindikatu se pričalo još dok sam ja igrao, ali još se ništa nije dogodilo.

"Uvek ću biti protiv onih koji se dopinguju kako bi prevarili druge, ali današnja kontrola je teror. Upadaju ti u stan kad požele, od straha ne možeš naručiti kavu jer ne znaš šta je sve u njoj. Teniserima danas trebaju degustatori hrane kakve su nekada imali kraljevi", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track