IVICA DAČIĆ: Tadićeva uslovljavanja su vrhunac političkog slepila!
Foto: Marina Lopicic

NDS jedva prešla cenzus

IVICA DAČIĆ: Tadićeva uslovljavanja su vrhunac političkog slepila!

Politika -
Vrhunac je političkog slepila i nesvesnosti svoje pozicije na političkoj sceni njegovo uslovljavanje onih koji su osvojili skoro tri puta veću podršku naroda, kao što je SPS, a pre svega onih kojih su osvojili devet puta veći broj glasova i odneli apsolutnu pobedu na izborima - Aleksandra Vučića i SNS rekao je Dačić

BEOGRAD - Predsedsednik SPS Ivica Dačić poručio je danas da je uslovljavanje predsednika NDS Borisa Tadića vrhunac "političkog slepila" i nesvesnosti pozicije na političkoj sceni i naglasio da Tadić, ni dve godine posle poraza na izborima, nije svestan da više nije glavni na političkoj sceni.

"Vrhunac je političkog slepila i nesvesnosti svoje pozicije na političkoj sceni njegovo uslovljavanje onih koji su osvojili skoro tri puta veću podršku naroda, kao što je SPS, a pre svega onih kojih su osvojili devet puta veći broj glasova i odneli apsolutnu pobedu na izborima - Aleksandra Vučića i SNS" rekao je Dačić.

Lider socijalista je, reagujući na saopštenje NDS da neće biti deo vlade u koju bi bio pozvan i SPS, poručio da je to "vrhunac politčkog licemerja".

"Podsećam Tadića da je narod vrhovni politički sudija i da je na izborima njegova lista jedva prešla cenzus i to zahvaljući Nenadu Čanku", rekao je Dačić i naglasio da je time narod dao odgovor na pitanje čija je politika bila štetna.

" Podsećam da je upravo posle odlaska Tadića Srbija postigla istorijski uspeh - promenila je sliku o sebi i svoj međunarodni položaj, otpočela pregovore o članstvu sa EU i ojačala svoje prijateljstvo sa Rusijom, Kinom i drugom zemljama", naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, posebno je licemeran njegov odnos prema SPS, "koji mu je bio dobar dok ga je svojom odlukom držao na vlasti četiri godine i podržao u drugom krugu predsedncickih izbora protiv Tomislava Nikolića, a sada mu je napad na SPS jedini politički program koji su građani mogli čuti".

"Znači dobar si dok si sa mnom, štetan si kada si sa drugim. Koje to principe krši SPS što sarađuje sa SNS, a da ih ne krši Tadić kada to sad isto želi", upitao je Dačić.On se pozvao i na reči Ive Andrića da je "teško onom koji mora nekog drugog da unizi da bi se sam uzdigao" ili da bi, dodaje Dačić, imao iluziju da se uzdigao.

"I tako je Tadićeva nova vizija ostala samo iluzija. Samo, za to mu nisam kriv ja, ni SPS, već narod", zaključio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track