Iz kase Agrobanke uzimali Zvezda i Partizan!

Afera krediti

Iz kase Agrobanke uzimali Zvezda i Partizan!

Crna Hronika -
"Agrobanka" bila zlatni sponzor Crvene zvezde, dok su Partizanu odobrena četiri kredita

BEOGRAD - Bankarske privilegije dobijala su i dva najjača fudbalska kluba u zemlji - Crvena zvezda i Partizan, a stadion crveno-belih pod hipotekom je jednim delom i zbog kredita Agrobanke, objavio je B92! Naime, ovu banku u ovom klubu zvali su "zlatnim sponzorom", jer su im odobravali kredite.

Iako kasne sa plaćanjem, u klubu tvrde da su dali čvrste garancije da će kredit biti vraćen."Nije tek tako dat kredit, nego je vrlo obezbeđen", rekao je za B92 portparol kluba Marko Nikolovski. Na uvid je dobijen ugovor po kome se Crvena zvezda zbog kredita od 3,5 miliona evra odriče naknade za sponzorstvo, pa su faktički Agrobanku na dresovima reklamirali besplatno.

"Nijedan dinar klub nije dobio od Agrobanke na ime sponzorstva, taj potpis Ugovora o sponzorstvu je u stvari bio deo aranžmana Crvene zvezde u vezi kredita koji je Zvezda dobila od Agrobanke. Mi smo dobili odobrenje za kredit, ali jedan od uslova osim tržišne kamate, hipoteke, jedan od uslova bilo je i reklamiranje Agrobanke", kaže Nikolovski. Agrobanka je bila darežljiva i prema FK Partizanu, koji je od ove banke dobio četiri kredita, ali su neke od njih vratili.

"Potpisan je i ugovor o sponzorstvu, koji se ostvarivao na tri godine, uzimani su i neki poslovni krediti. Partizan je uzeo četiri kredita, a tri su vraćena po ugovoru, dok se četvrti vraća trenutno u skladu sa planom otplate." Nova hapšenja u slučaju Agrobanke i dalje su samo u najavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track