Iz minskog polja izvučeno telo poginulog radnika
Foto: KURIR

Žrtva kasetne bombe

Iz minskog polja izvučeno telo poginulog radnika

Crna Hronika -
Miljan Petrović je rekao i da je pod kontrolu stavljen požar koji je izbio nakon eksplozije bombe u kojoj je poginuo radnik beogradskog preduzeća "PMC" R.A (49).

BRUS - Policija je uspela da sa miniranog terena kod Pančićevog vrha na Kopaoniku izvuče telo čoveka koji je poginuo prilikom radova na razminiravanju, a istražni sudija je obavio uviđaj, rekao je načelnik Policijske uprave u Kruševcu Miljan Petrović.

Miljan Petrović je rekao i da je pod kontrolu stavljen požar koji je izbio nakon eksplozije bombe u kojoj je poginuo radnik beogradskog preduzeća "PMC" Rade Alempijević (49).

"U petak je obdukcija i dalja istraga će dati rezultate", rekao je on.

Telo čoveka koji je jutros poginuo prvobitno nije moglo da bude izvučeno zbog požara i činjenice da na mestu gde se desila nesreća još ima bombi.

U gašenju požara na Kopaoniku bio je angažovan i helikopter i ruski avion. Nesreća se desila nedaleko od mesta gde su početkom avgusta prilikom akcije razminiravanja poginula dva pripadnika Vojske Srbije.

Petrović je kazao da požar na Kopaoniku još uvek nije likvidiran, ali je stavljen pod kontrolu i dodao da ekipe vatrogasno - spasilačke jedinice i dalje uvek dežuraju.

On je dodao da požar nije zahvatio veliku površinu objasnivši da je akcija gašenja trajali više sati jer je reč o nebezbednom terenu gde se nalazi minsko polje, te su vatrogasci strahovali da bi, usled požara mogla da ekslodira još neka od zaostalih kasetnih bombi.

Takođe, jak vetar na Pančićevom vrhu otežavao je akciju gašenja u koju su uključeni vatrogasci sa Kopanika, Raše i iz Brusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track