Izabrana idejna rešenja za rekonstrukciju Trga Slavija

Beograd

Izabrana idejna rešenja za rekonstrukciju Trga Slavija

Beograd -
Žiri je zadovoljan pristiglim radovima, kao i odabranim rešenjima, koji će daljom razradom biti pretočeni u novi izgled Trga Slavija.

BEOGRAD - Stručni žiri za odabir najboljeg idejnog rešenja za rekonstrukciju Trga Slavija dodelio je četiri jednako vredne druge nagrade i otkupio još dva rada, koji će biti iskorišteni za buduće saobraćajno i estetsko uređenje tog kružnog toka.

Predsednik žirija i gradski arhitekta Dejan Vasović podsetio je da su grad Beograd i Agencija za investicije i stanovanje raspisali konkurs za uređenje tog trga, na koji je pristiglo 70 radova.

On je za Beoinfo naveo da je žiri izuzetno zadovoljan pristiglim radovima, kao i odabranim rešenjima, koji će daljom razradom kroz projekte Agencija za investicije i stanovanje biti pretočeni u novi izgled Trga Slavija.

–Predviđeno je da se pored lepše estetske slike omogući prohodniji saobraćaj i veća bezbednost za pešake, koja će se postići odvajanjem tramvajskog i trojejbuskog saobraćaja od automobilske trake, kao i da se naprave podzemni prolazi za pešake, poput onih na Terazijama, precizirao je Vasović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track