IZBAČEN SA MUNDIJALA: Luis Suarez kažnjen sa devet utakmica i četiri meseca van fudbala zbog ugriza
Foto: Reuters

Drakonska kazna

IZBAČEN SA MUNDIJALA: Luis Suarez kažnjen sa devet utakmica i četiri meseca van fudbala zbog ugriza

Brazil 2014 -
Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca zabrane svih aktivnosti vezanih za fudbal. U toku tok perioda zabranjen mu je ulazak na bilo koji stadion

Urugvajski reprezentativac Luis Suarez izbačen je sa Svetskog prvenstva zbog ugriza italijanskog reprezentativca Đorđa Kjelinija. Ovu odluku donela je Disciplinska komisija FIFA.

Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca zabrane svih aktivnosti vezanih za fudbal. U toku tok perioda zabranjen mu je ulazak na bilo koji stadion.

To znači da Suarez neće moći da pomogne Urusima na meču osmine finala protiv Kolumbije koji je na programu u subotu.

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.Predsednik Disciplinske komisije FIFA Klaudio Salser rekao je da je ponašanje Suareza neprihvatljivo na bilo kom takmičenju, a posebno na Mundijalu. "Takvo ponašanje ne može da se toleriše na bilo kom fudbalskom terenu, a posebno ne na Svetskom prvenstvu kada milioni ljudi gledaju igrače na terenu", naveo je Salzer i dodao: "Disciplinska komisija je uzela u obzir sve faktore ovog slučaja, kao i stepen krivice Suaresa u skladu sa odredbama. Odluka stupa na snagu odmah", kazao je Salser. Suarez neće moći da ulazi na stadione tokom SP, a neće moći ni da trenira sa Liverpulom do kraja oktobra. "Suarez neće moći aktivno da se uključi u fudbal do kraja oktobra", rekla je portparolka FIFA Delija Fišer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track