Izbačen sa OI zbog tvita!
Foto: BETA

Švajcarac uvredio Južnu Koreju

Izbačen sa OI zbog tvita!

Fudbal -
Švajcarski mediji naveli su da je Morganela "postovao" uvredljivu poruku o narodu Južne Koreje, nakon što je njegova fudbalska reprezentacija izgubila 2:1 od ekipe te zemlje

LONDON - Fudbaler švajcarske reprezentacije Mikel Morganela izbačen je sa Olimpijskih igara pošto je na društvenoj mreži Tviter postavio rasistički komentar. "Morganela je diskriminisao, vređao i povredio dostojanstvo fudbalske reprezentacije Južne Koreje, kao i čitav njihov narod. Za njega su ove Olimpijske igre završene", rekao je šef olimpijskog tima Švajcarske Žan Žili.

Švajcarski mediji naveli su da je Morganela "postovao" uvredljivu poruku o narodu Južne Koreje, nakon što je njegova fudbalska reprezentacija izgubila 2:1 od ekipe te zemlje. Dnevni list Le Matin iz Švajcarske objavio je i fotografiju "tvita" tog fudbalera, poslatog sa naloga @morgastoš, koji je u međuvremenu obrisan sa društvene mreže.

Ovaj 23-godišnji štoper italijanskog Palerma drugi je sportista kojem je onemogućeno da se takmiči na Olimpijskim igrama zbog uvredljivih komentara na Tviteru. Grčki olimpijski tim ranije je izbacio atletičarku Vulu Papahristu zbog uvredljivog komentara koji je na Tviteru napisala o emigrantima iz Afrike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track