IZBORI U BEOGRADU: Gradskoj izbornoj komisiji predato 13 lista!
Foto: Dado Đilas

Rok za predaju ističe u petak 28.februara

IZBORI U BEOGRADU: Gradskoj izbornoj komisiji predato 13 lista!

Beograd -
Do sada proglašene su izborne liste Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo, Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS - Milan Krkobabić, Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica, Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj

BEOGRAD - Gradskoj izbornoj komisiji do sada je predato 13 izbornih lista za učešće na beogradskim izborima, a krajnji rok za njihovu predaju je petak, 28. februar u ponoć.

GIK je do sada proglasio 12 izbornih lista za učešće na izborima u Beogradu zakazanim za 16. mart, a listu je danas predao i Savez vojvođanskih Mađara.

Predsednik GIK-a Zoran Lukić rekao je da je sve pripremljeno i spremno za regularno sprovođenje izbora, a ukupan broj upisanih birača biće poznat 13. marta, jer do tada mogu i da se obave naknadni upisi u birački spisak.

Lukić je dodao da broj biračkih mesta utvrđuje Republička izborna komisija, ali da će ih biti oko 1.275 na teritoriji grada i ona će biti otvorena od 7 do 20 časova.

Lukić očekuje da će GIK-u biti predato 15-ak izbornih lista.GIK je do sada proglasio izborne liste "Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS - Milan Krkobabić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Proglašene su i izborne liste "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić", "Ćirilica za Beograd - Grupa građana", "Sa Demokratskom strankom za demokratski Beograd - Dragan Đilas", "Demokratija, Evropa, Srbija", "Treća Srbija za sve vredne ljude", "Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni - Zajedno za Srbiju", "Dveri - Vladan Glišić" i Grupa građana "Patriotski front - Dr Borislav Pelević".

Prema Rokovniku za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanih za 16. mart, zbirna izborna lista biće utvrđena i objavljena u "Službenom glasniku grada Beograda" najkasnije 5. marta u ponoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track