Izborna komisija: Policija da proceni bezbednosnu situaciju u Odžacima

Lokalni izbori

Izborna komisija: Policija da proceni bezbednosnu situaciju u Odžacima

Politika -
Šćepanović je apelovao na sve učesnike izbornog procesa u Odžacima da doprinesu smirivanju strasti, dodajući da je, kako je rekao tokom celog prepodneva napetost izuzetno velika, ne na biračkim mestima, ali u opštini jeste

ODŽACI - Predsednik opštinske izborne komisije u Odžacima Danilo Šćepanović izjavio je danas da je izborna komisija zatražila od policije da da bezbednosnu procenu izbora, posebno na području sela Bački Gračac.

On je rekao novinarima da je Opštinska izborna komisija održala vanrednu sednicu, na kojoj je doneta pomenuta odluka, a nakon dobijanja bezbedonosne procene, biće doneta odluka da li će i kada izbori na biračkim mestima četiri i pet, u tom mestu, biti nastavljeni.

Šćepanović je potsetio da je zbog tuče koja se dogodila u blizini pomenutih biračkih mesta, izborni proces prekinut na sat vremena.

"Još uvek nije stigao nijedan zvaničan prigovor na tok glasanja na biračkim mestima, četiri i pet u Bačkom Gračacu, ali je izborna komisija iz bezbednosnih razloga donela odluku o jednosatnom prekidu glasanja, rekao je Šćepanović.

Prema njegovim rečima, na samim biračkim mestima, nije bilo nikakvih incidenata, ali je u neposrednoj blizini, u krugu od 50 metara, došlo do tuče, zbog koje je glasanje i prekinuto.

Šćepanović je apelovao na sve učesnike izbornog procesa u Odžacima da doprinesu smirivanju strasti, dodajući da je, kako je rekao tokom celog prepodneva "napetost izuzetno velika, ne na biračkim mestima, ali u opštini jeste."

On je najavio da će sledeći presek izlaznosti, izborna komisja imati nakon 14.00 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track