Izleti po mađarsko državljanstvo

vesti

Autor:

NOVI SAD - Vojvođanskim Mađarima koji žele da dobiju državljanstvo matične države, a ne žele da čekaju po nekoliko meseci na predaju dokumenata u Ambasadi Mađarske u Beogradu i Konzulatu u Subotici, pojedine vojvođanske opštine obezbeđuju odlazak u Mađarsku da tamo predaju dokumente.

Vojvodjanski madjari, drzavljanstvo,

NOVI SAD - Vojvođanskim Mađarima koji žele da dobiju državljanstvo matične države, a ne žele da čekaju po nekoliko meseci na predaju dokumenata u Ambasadi Mađarske u Beogradu i Konzulatu u Subotici, pojedine vojvođanske opštine obezbeđuju odlazak u Mađarsku da tamo predaju dokumente.

Vojvođanski Mađari od ove godine mogu da dobiju i državljanstvo Mađarske, pošto su vlasti te susedne države donele Zakon o pojednostavljenom postupku za sticanje državljanstva za Mađare van matice.

Pojedine opštine počele su da organizuju kolektivnu posetu matičarskim uredima u Mađarskoj, i to u saradnji sa gradovima-pobratimima iz te države.
Proteklog vikenda organizovano je otputovala prva grupa od 30 meštana Sente u mesta Dabaš i Gedele u Mađarskoj, gde su, osim efikasno obavljene procedure predavanja odgovarajućih dokumenata, naišli i na gostoljubivost domaćina, navodi list. Opština Senta proceduru za dobijanje državljanstva Mađarske olakšava izdavanjem besplatnih dokumenata, kao i pokrivanjem troškova ovih organizovanih izleta do mađarskih gradova-pobratima.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (12)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • JOŽEF

  JOŽEF

  Dragi moj Mihailo ,da li to isto važi i za one koji imaju i hrvatsko ,bosansko,crnogorsko državljanstvo ili je to samo za nas Mađare ...njihov pasoš i državljanstvo = drugačiji tretman izvan granica Srbije,pa to su isto radili i prognani ljudi.Uzimali su i uzimaju pasoše i državljanstva država čije ih je rukovodstvo proglasilo nepoželjni ... više m u njihovim državama.Ako njima to nije smetalo ,šta tebi to smeta?

  10 Odgovori 
 • Vlado

  Vlado

  Mihailo, i Srbija svim srbima van Srbije daje državljanstvo.

  10 Odgovori 
 • bart

  bart

  MIHAILOOOO HITNO NA ALKO TEST...
  Toliko ste se trudili da napisete paranoican tekst a sve sto ste napisali je neistina i paranoja...sto ne pomenete da izbeglice koje nisu rodjene u Srbiji i nemaju nikakve veze sa Srbijom narocito ne kulturoloski dobijaju nase drzavljanstvo ...To vam ne smeta ? A da boze moj ,oni su Srbi ...jel da ? vi ste jos uve ... više k u Slobinom vremenu pa samo da vas obavestim ,lik je umro....

  8 Odgovori 

Poslednji komentar

 • brrrm

  brrrm

  Ne budi smesan, niko ovde nece madjarsku. Ja zivim ovde vec 30 godina. 30 godina u ovoj korumpiranoj drzavi gde nema zakona, gde svi kradu,varaju i lazu. Ovo mi je sansa da odem i da se ne vratim. Jer drugacije odavde ne mozes otici, bukvalno te niko nece u inostranstvu.
  Sve u svemu mnogo srba grabi neke rodjake u proslosti da nadje madjarsku vezu ... više i uce madjarski samo da odu odavde. (provereno) Ja sam madjarske nacionalnosti ali smatram sebe kao Jugosloven jer tad sam rodjen,postujem i srpski i madjarski u slozi kakve nigde nije bilo, a gde smo sad?! Pa ako mi se vec nudi 2 pasosa sto ih ne bi uzeo :D

  4 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Verovatno je Euleks bolji od prištinskih sudija, ali svakako nije bolji od srpskih sudija Marko Đurić direktor Kancelarije za KiM

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!