Izrael se distancirao od filma koji vređa proroka Muhameda

Nisu oni

Izrael se distancirao od filma koji vređa proroka Muhameda

Planeta -
Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor izjavio je da film nema nikakve veze sa Izraelom, ali da ta zemlja mora biti na oprezu, ne ulazeći u detalje dodatnih mera predostrožnosti

TEL AVIV- Izraelska vlada se distancirala od producenta filma u kome se ismeva prorok Muhamed, koji je izazvao napad na američki konzulat u Libiji, istakavši da je, ipak, pojačana budnost u diplomatskim predstavništvima Izraela širom sveta.

Producent filma "Nevinost muslimana" Sam Basil, 56-godišnji investotor u nekretnine iz Kalifornije, izjavio je da je on i Izraelac i Amerikanac.

U filmu se Muhamed prikazuje kao prevarant, ženskaros i ludak, navodi Asošiejted pres.

Demonstranti koje je taj film uvredio upali su u američki konzulat u Bengaziju kasno sinoć i ubili američkog ambasadora i još tri Amerikanca.

Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor izjavio je da film nema nikakve veze sa Izraelom, ali da ta zemlja mora biti na oprezu, ne ulazeći u detalje dodatnih mera predostrožnosti.

Niskobudžetni amaterski film pod nazivom "Nevinost muslimana", koji je, kako je preneo "Vol strit džornal", snimio Amerikanac izraelskog porekla Sem Basil i čiji su delovi objavljeni na Internetu, izazvao je žestoke proteste u arapskim zemljama.

Osim ubistva američkog ambasadora i još troje Amerikanaca u Libiji, protesti su održani i u Maroku, Egiptu, Sudanu i Tunisu, gde su demonstranti spalili američku zastavu.

Muslimani su u filmu prikazani kao nemoralni i nasilni, ruglu je izvrgnut i prorok Muhamed, a među temama su bili i homoseksualnost i pedofilija

http://www.youtube.com/watch?v=ntgzoE7rU9A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja