Upucan dečko Goce Božinovske

Atentat u novom sadu

Upucan dečko Goce Božinovske

Crna Hronika -
Napadač pucao iz „heklera“ u Nebojšu Tubića (52), koji je sedeo u bašti picerije. Lekari se i dalje bore za njegov život

NOVI SAD - Izrešetan pred prijateljima!Nebojša Tubić (52), zvani Žabac, dečko pevačice Goce Božinovske, ranjen je juče u 18.30 časova u Ulici Miše Dimitrijevića broj 75 u bašti picerije „Aleksandar“. On je s teškim povredama prebačen u bolnicu i lekari su se do zaključenja ovog broja borili za njegov život. Posle operacije Tubić je pre­bačen na odeljenje in­ten­zivne nege.Policijski uviđaj trajao je do kasno u noć, a nezvanično saznajemo da policija traga za muškarcem visine oko 175 centimetara. On je, nakon što je ispalio rafal iz automatskog oružja, pobegao niz Ulicu Kolo srpskih sestara u pravcu srednje Medicinske škole.- Motiv napada još je nepoznat. Na zidu picerije vidljive su rupe od metaka, a svuda po podu su rupe od čaura - kaže sagovornik Kurira iz MUP Srbije.Kako saznajemo, nepoznati napadač je prišao bašti lokala, a zatim je s trotoara, iz automatske puške „hekler“, ispalio Tubiću rafale u glavu i grudi!Tubićevi prijatelji odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. On je odmah prebačen u Klinički centar Vojvodine.- Sačuvaj me bože! Zar su opet počeli da ubijaju ljude kao devedesetih godina! I to preko puta Policijske stanice Liman. Brzo sam se nagla nad svoju bebu, koju sam vozila u kolicima. Uplašila sam se da ćemo oboje nastradati - rekla je za Kurir potresena žena koja se zatekla ispred „Aleksandra“.S Tubićem su u društvu bili Bojan Matijević, sin vlasnika mesare „Matijević“, koga su oteli „zemunci“ 2000. godine, Darko Ćorović, vlasnik obuće „Metro“ i Aleksandar Gajić.Nebojša Tubić, kako navode policijski izvori, bio je svojevremeno posrednik između Darka Šarića i Sretena Jocića - Joce Amsterdama, koji su imali iste interese prilikom privatizacije preduzeća. Takođe, Žabac je bio blizak i s Miletom Jerkovićem. Svojevremeno je povezivan i s pokojnim Arkanom, ali i sa mnogim drugim žestokim momcima. Bavio se trgovinom automobilima. Povezivan je i s mnogim krivičnim radnjama, u koje se uključuje i trgovina narkoticima.

Hitna pomoć odvozi teško ranjenog Tubića

Goca dojurila u Novi Sad- Ne mogu sada da pričam - kratko je rekla Goca Božinovska sinoć novinaru Kurira, a zatim prekinula vezu. Prema rečima njenih prijatelja, kad joj je javljeno da je njen momak izrešetan, bila je toliko van sebe da joj je pozlilo, pa su njeni najbliži morali da pozovu Hitnu pomoć.Ipak, nešto posle 21 čas, u krug Urgentnog centra ušao je crni džip sa zatamnjenim staklima iz kojeg je izašla Goca Božinovska, koja je u Novi Sad došla u društvu jedne plavuše. U Urgentni centar KCV došla je i Tubićeva supruga s decom.Muž Šijan ubijen 1999.Goca Božinovska je na sličan način već izgubila muža. Zoran Šijan (35), „žestoki momak“ i nekadašnji reprezentativac u kik-boksu, ubijen je 27. novembra 1999. U njega je nepoznati napadač ispalio rafale iz automobila. Goca je u braku sa Šijanom dobila dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track