IZREŠETANI SUPRUŽNICI: Baka na samrti telom zaštitila svoju unuku!

Dvostruko ubistvo u Kraljevu

IZREŠETANI SUPRUŽNICI: Baka na samrti telom zaštitila svoju unuku!

Crna Hronika -
Zbog toga što im je bio dužan 15.000 evra, Milomir S. (63) ubio Raška i Nadeždu Pantelić, koja je u naručju držala dete od 18 meseci

KRALJEVO - Sin ubijenih uhvatio monstruma.Milomir S. (63) iz Kraljeva ubio je juče pre podne supružnike Nadeždu Pantelić (63) i Raška Pantelića (71) iz kraljevačkog naselja Ribnica. Zločin se dogodio oko 9.45 sati u dvorištu porodične kuće Pantelića. Ubica je u dvorištu sačekao supružnike koji su se vraćali iz dragstora i s nekoliko hitaca iz pištolja najpre ubio Nadeždu, a potom pucao i nožem dotukao Raška!Telom štitila unukuBoris Pantelić (35), mlađi sin ubijenih supružnika, ispričao je za Kurir da je doručkovao kad je začuo pucnjavu u dvorištu.- Istrčao sam i ispred kuće ugledao majku u lokvi krvi i Milomira kako puca na oca. Dotrčao sam najbrže što sam mogao, stegao ga s leđa i oteo mu i bacio pištolj. Međutim, on se otrgao i zario ocu nož u srce! Tek tad sam ga oborio, a on mi je rekao: „Dosta, neću više!“ Nisam znao šta pre da uradim, da li da pomažem roditeljima ili da držim ubicu... Srećom, pucnje su čule i komšije, koje su pozvale policiju i Hitnu pomoć. Svi su brzo stigli, ali je za majku bilo prekasno. Otac je još davao znake života, pa su ga prevezli u „Studenicu“, ali odatle su mi ubrzo javili da je umro - ispričao je Boris.U trenutku masakra Nadežda je u naručju držala jednoipogodišnju unuku, ćerku starijeg sina Aleksandra (37).- Majka je ponela unuku do dragstora da joj nešto kupi. Komšije kažu da je majka telom zaštitila dete kad je Milomir počeo da puca! Kad je brat istrčao u dvorište, našao je devojčicu ispod majčinih nogu - kaže Aleksandar.Odbijao da vrati pareBoris je rekao da veruje da se dvostruko ubistvo dogodilo zbog toga što je Milomir dugovao Pantelićima oko 15.000 evra!- Otac je vodio poslovne knjige Milomirove firme, koja je u međuvremenu propala. Posle je otac kupio i tovio neke svinje koje je Milomir prodao, ali ocu nije dao novac ni za svinje ni za vođenje knjiga! Otac ga je zato tužio i dobio izvršnu sudsku presudu, a Milomir je odbijao da plati. Mi njemu ništa nismo dugovali, naprotiv, on je nama dugovao - dodaje Boris.Posle zločina na licu mesta je obavljen uviđaj, koji je vodila Nevenka Bališić, sudija Višeg suda u Kraljevu, s kriminalističkim stručnjacima Policijske uprave Kraljevo. Osumnjičenom Milomiru je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i očekuje se da danas bude priveden na saslušanje kod dežurnog istražnog sudije, koji će odlučiti o pritvoru.

Ubijeni... Raško i Nadežda
Ubijeni... Raško i Nadežda

Stric... Dragovan Pantelić
Stric... Dragovan Pantelić

Godinama dolazio kod PantelićaUbica Milomir često je dolazio u našu kuću. Bio je dobar prijatelj sa ocem, zajedno su radili, otac mu je vodio knjige, ali i ulagao novac u Milomirov posao. Družili su se i privatno i ne znam šta mu je bilo da odbije da plati. Na sudu je priznao da duguje, ali je rekao i da to neće da plati. Otac ga nikad nije fizički napadao niti ga je proganjao... Podneo je tužbu i dobio spor. Nikad se nisu svađali niti mu je otac ikad pretio - kaže Boris Pantelić.Ubica ispraznio šaržerMi smo familija, u komšiluku smo. Kad sam čuo pucnje, odmah sam dotrčao. Nada je ležala u krvi, pored nje je bila unuka, a Boris je pokušavao da Raška povrati u život... Kraj njega je ležao i ubica, okrenut licem ka zemlji, mislio sam da je mrtav. Iza njega je bio pištolj iz kojeg je ispucao ceo šaržer na Raška i Nadu, posle je potegao i nož... Tek kad su ga policajci podigli sa zemlje, video sam da je živ - ispričao je rođak ubijenih Dragovan Pantelić.Dete u šokuZbog svega što je videla jednoipogodišnja devojčica je juče bila u šoku.- Ni glasa nije mogla da pusti od straha... Sedela je u lokvi krvi kraj ustreljene bake i gledala je bespomoćno. Iako ima samo godinu i po, verovatno je bila šokirana onim što se dešavalo - kaže Boris.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track