IZRUČENJA: Vruć doček za Luku Bojovića!

Ove godine stižu velika imena iz sveta podzemlja

IZRUČENJA: Vruć doček za Luku Bojovića!

Crna Hronika -
Pored Bojovića, u domaći zatvor iz Crne Gore trebalo bi da bude prebačen i njegov suparnik Slobodan Šaranović; Bojovića u CZ čeka i Sretko Kalinić, a zbog njegovog dolaska u drugu ustanovu prebačen je Željko Milovanović

BEOGRAD - Traži se mesto više!Srpski zatvori spremaju se da u ovoj godini prime „krupne zveri“ srpskog podzemlja, koje u pritvorima u inostranstvu čekaju izručenje našoj državi. Najveća prašina podiže se oko dolaska Luke Bojovića, koji bi ćeliju španskog ekstradicionog pritvora uskoro trebalo da zameni već pripremljenom ćelijom u beogradskom Centralnom zatvoru.Komplikovana situacija- Nekrunisani vođa „zemunskog klana“ boraviće u zgradi u Bačvanskoj ulici, pa je zbog njegovog dolaska već uveliko počelo prebacivanje pojedinih pritvorenika u druge zatvore u Srbiji - kaže izvor Kurira i podseća da je iz CZ već „sklonjen“ Željko Milovanović zvani Gavra.- Poznato je da Bojović ima mnogo neprijatelja i da mu je doskora jedan od najvećih rivala bio Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, koji je u požarevačkom zatvoru „Zabela“. Međutim, posle ubistva njegovog rođenog brata Nikole, broj onih koji nikako ne smeju da se susretnu s Bojovićem povećan je, pa je situacija još komplikovanija - navodi sagovornik Kurira.Crna Gora bi, naime, uskoro trebalo da donese konačnu odluku o izručenju Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića Srbiji, kako bi im se sudilo zbog sumnje da su učestvovali u likvidaciji Bojovićevog rođenog brata Nikole.- Izvesno je da Luka Bojović i osumnjičeni za ubistvo njegovog brata, kao ni ljudi bliski njima, ne smeju da imaju nikakve dodirne tačke. Poznato je da je i Saša Cvetanović, koji u zatvoru u Crnoj Gori kao direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića čeka odluku o izručenju Srbiji, i u toj državi u pritvoru pod posebnim merama. On u šetnje navodno ide sam i nema nikakve kontakte s drugim osuđenicima, pa se može očekivati da iste mere budu primenjene i u srpskim zatvorima - objašnjava on.Neprijateljstvo s KalinićemStepen bezbednosti u svim zatvorima, kako navodi, zbog svega navedenog, ove godine biće podignut na još viši nivo.- Sretko Kalinić i Luka Bojović u međuvremenu su postali veliki neprijatelji jer je na osnovu Kalinićeve izjave Bojović optužen za brojne zločine. Kalinić je trenutno u pritvoru u CZ i o tom sukobu moraćemo posebno da vodimo računa - objasnio je naš sagovornik.

Sukob... Kalinić čeka u CZ, Gavra i Amsterdam izmešteni
Sukob... Kalinić čeka u CZ, Gavra i Amsterdam izmešteni

Luka Bojović

Uhapšen je 9. februara 2012. u Valensiji po poternici koju je Srbija raspisala za njim zbog sumnje da je učestvovao u tri ubistva. Savet ministara Španije odlučio je da Srbiji odobri njegovo izručenje, ali će datum dolaska o kojem se dogovore dve države biti čuvan u najstrožoj tajnosti. Bojović će najverovatnije biti smešten u Centralni zatvor.

Slobodan Šaranović

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je odluku Višeg suda kojom je odobreno izručenje Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića i naložio mu da ponovo razmotri sve razloge za njihovu ekstradiciju Srbiji i protiv nje. Oni su uhapšeni u Budvi po srpskoj poternici, koja je za njima raspisana zbog sumnje da su organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

Dobrosav Gavrić

Uhapšen je u decembru 2011. godine u Južnoafričkoj Republici jer je za njim Srbija raspisala poternicu zbog odsluženja kazne od 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Prema navodima optužnice protiv Bojovića, on je organizovao brojne likvidacije u Beogradu kako bi osvetio Arkana.

Đorđe Prelić

Đorđe Prelić uhapšen je krajem februara prošle godine u blizini Barselone i trenutno u španskom pritvoru čeka okončanje postupka ekstradicije Srbiji. Jedan od vođa navijačke grupe Alkatraz osuđen je na 15 godina zatvora zbog organizovanja ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona 17. septembra 2009. godine, uoči utakmice Partizan - Tuluz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track