JAČI OD SUDBINE: Preživeo Boston i eksploziju u Teksasu
Foto: Beta/Ap

Srećković

JAČI OD SUDBINE: Preživeo Boston i eksploziju u Teksasu

Planeta -
Sve ovo je pravo čudo. Osećam se blagoslovenim i zato što je moja supruga u Bostonu bila na desetak metara od eksplozije i ostala živa i praktično ne povređena, kaže Džo Berti, čovek koji je dva puta izbegao smrt

BOSTON - Džo Berti (43) verovatno je najsrećniji čovek na svetu nakon što je preživeo bombaški napad na maratonu u Bostonu, a zatim, dva dana kasnije, ostao nepovređen u ekspoziji azotare u Teksasu.

"Sve ovo je pravo čudo. Osećam se blagoslovenim i zato što je moja supruga u Bostonu bila na desetak metara od eksplozije i ostala živa i praktično ne povređena".

Inače bombe u Bostonu aktivirane su samo nekoliko sekundi nakon što je Berti prošao kroz cilj.

"Samo što sam prošao kroz cilj kada sam začuo prvu detonaciju. Okrenuo sam se i video dim. Odmah sam znao da je u pitanju bomba. Tada se oglasila druga eksplozija i ugledao sam reku ljudi koja je počela da beži", navodi Berti.

Njegova supruga Ejmi nalazila se u neposrednoj bliznini mesta na kome je bila postavljena eksplozivna naprava, odakle je pokušavala da fotografiše supruga. Nakon detonacije, nju je potkačio šrapnel, srećom, samo je lakše povredivši.

"Zahvalni smo zbog Božje milosti. Molimo se za ljude koji su unesrećeni u ovom napadu", navela je Ejmi.

Dva dana nakon Bostona, 17. aprila, Džo Berti je imao poslovni sastanak u Dalasu. Kada se približio mestu Vako, video je crni dim koji se izvijao iz azotare. Nastavio je da vozi i kada se približio fabrici, začula ne detonacija.

"Mora da se neko šali, pomislio sam. Ogromna vatrena lopta masivne snage uzdrmala mi je auto, a sve je izgledalo kao da je pukla nuklearna bomba. Nešto je palo na krov automobila i ja sam počeo da bežim. Na kraju sam ostao nepovređen", kaže Berti.

"Posle svega, možda je najbolje da Džo ostane u stalnom pokretu ili je najbolje da jednostavno stoji na nekoj poljani", našalila se Ejmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track