JAREMA: Gotovo primirje, nastavljamo vojne akcije protiv separatatista
Foto: Facebook

Najava krvoprolića

JAREMA: Gotovo primirje, nastavljamo vojne akcije protiv separatatista

Planeta -
Nove akcije još nisu otpočele ali je dodao da će "u bliskoj budućnosti, odgovarajuće mere biti preduzete i videćete rezultate", kazao novinarima prvi potpredsednik vlade u Kijevu

KIJEV - Vlada Ukrajine formalno je okončala uskršnje primirje i započela "aktivnu fazu antiterorističkih operacija" radi eliminisanja proruskih separatističkih grupa na istoku zemlje, rekao je danas prvi potpredsednik ukrajinske vlade Vitalij Jarema.

Jarema, koji je zadužen za bezbednosna pitanja, rekao je novinarima da nove akcije još nisu otpočele ali je dodao da će "u bliskoj budućnosti, odgovarajuće mere biti preduzete i videćete rezultate", prenela je agencija Rojters.

Ukrajina je na Uskrs u istočnim regionima obustavila aktivnu fazu "antiterorističke operacije", koju je Turčinov proglasio 15. aprila.

Prvi potpredsednik ukrajinske vlade je rekao, dan posle posete Kijevu američkog potpredsednika Džoa Bajdena, da je Ukrajina dobila podršku SAD i da ih one neće ostaviti "same s agresorom". Bajden je najviši američki zvaničnik koji je posetio Ukrajinu od izbijanja krize koji je ukrajinskim liderima preneo poruku podrške predsednika SAD Baraka Obame.

Bela kuća je saopštila da će SAD obezbediti dodatnu ekonomsku pomoć ukrajinskoj vladi kako bi sprovela političke i ekonomske reforme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track