JAVNOST SLOŽNA: Ognjanovići, dajte pare bolesnoj deci

Poznati apeluju na Tijanine roditelje

JAVNOST SLOŽNA: Ognjanovići, dajte pare bolesnoj deci

Društvo -
I političari, i sportisti, i pevači podržavaju istragu o tome šta se dogodilo s novcem prikupljenim za malu Tijanu

BEOGRAD - Svi složni.Skoro cela javnost Srbije traži da se ispita koliko je novca ostalo na humanitarnom računu za pomoć Tijani Ognjanović, kao i da se taj novac iskoristi za lečenje druge dece.Suzana Grubješić iz URS kaže da najpre treba utvrditi da li je i koliko novca ostalo na računu, pa tek onda doneti odluku.Sumnja- Nažalost, sumnja u to kuda ide novac od humanitarnih akcija potvrđuje da bi tim poslom trebalo da se bavi država, jer se tako smanjuje mogućnost zloupotreba - kaže ona.Fudbaler Andrija Delibašić, koji je uz Dejana Damjanovića bio inicijator da se reprezentacija Crne Gore odrekne premija posle utakmice sa Engleskom i uplati 25.000 evra za Tijanino lečenje, kaže da je akcija organizovana iz najbolje namere - da bi se pomoglo bolesnoj devojčici.- Ne znamo kako je novac iskorišćen i šta se desilo posle smrti male Tijane. Apelujemo na njene roditelje da se novac iskoristi za lečenje druge bolesne dece - rekao je Delibašić za Kurir. Pevač Boban Rajović kaže da je među prvima dao novac za malu Tijanu jer je želeo da dete ozdravi i zato smatra sramnim sve ovo što se dešava.- Nestanak novca koji je prikupljen je sraman, apelujem da se sudstvo uključi u procesuiranje ovakvih slučajeva - kaže on.RazočaraniI Ljubiša Miljković, predsednik Sindikata rudara RTB „Bor“, podržava što će tužilaštvo ispitati šta se desilo s novcem koji su građani od srca dali za lečenje male Tijane.- Sa sindikalnog računa smo za malu Tijanu prebacili 100.000 dinara i nije nam žao. Uvek ćemo se priključivati humanitarnim akcijama, ali ako je istina da je novac otišao u druge svrhe, onda je to mahinacija skrivena iza lečenja bolesnog deteta. Podržavamo zahtev da to država ispita i utvrdi istinu - kaže Miljković.

Dajte deci šansu za životPevač Šaban Šaulić podržava nameru države da ispita šta se desilo s novcem sa Tijaninog računa i ističe da ga hitno treba prebaciti drugoj bolesnoj deci.- Ljudski bi bilo da se te pare, ako već nisu pomogle tom detetu, daju nekoj drugoj bolesnoj deci, jer smo svi shvatili da je svaki sekund dragocen. Nekoj drugoj deci, koja čekaju na lečenje, treba dati šansu za život i zato smatram da taj slučaj treba da se ispita - kaže Šaulić.

Volkov Vrati pare!Koliko su svi koji su učestvovali u akciji prikupljanja novca ogorčeni zbog skrivanja istine o novcu najbolje pokazuje komentar fudbalera Vladimira Volkova.Na tekst „Bez obraza: Tijanin otac uhvaćen u laži“, on je reagovao: „Vrati pare, mamicu ti tvoju!“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja